Tuunaa piirakka ja osallistu arvontaan!

Kevään ja kesän juhlat ovat ihan kulman takana ja moni varmasti miettii, mitä juhlijoille tarjoaisi omissa juhlissaan. Varsinkin erikoisruokavaliot, kuten gluteenittomat tarjottavat voivat joskus tuottaa päänvaivaa. Mielestäni piirakat kuuluvat ehdottomasti juhlapöytään ja niistä saa tehtyä helposti hieman juhlavampia erilaisilla täytteillä.

Tässä teille pari vaihtoehtoa, jotka sopivat varsinkin sinne juhlapöytään, mutta hyvin myös arkiruuan lisäksi. Ja mikä parasta, näitä osaa jokainen tehdä :). 

Lohi-katkarapumousse

 

Moilas gluteenittomia riisipiirakoita

½ punasipuli

150g kylmäsavulohta

½ prk katkaravunpyrstöjä liemessä

¾ prk Creme Fraichea

rouhittua mustapippuria

1 tl sitruunamehua

silputtua ruohosipulia

Paista piirakat pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele paiston jälkeen voilla.

Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi. Suikaloi lohi ja puolita katkaravunpyrstöt. Sekoita sipuli, lohen ja katkaravun sekaan Creme Fraiche ja mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita kaikki ainekset yhtenäiseksi mousseksi. Levitä mousse piirakoiden päälle, ripottele koristeeksi ruohosipulia ja pari katkarapua.

Suolaista ja makeaa

Moilas gluteenittomia riisipiirakoita

Sinihomejuustoa

Kypsiä päärynöitä

Herneenversoja

Paista riisipiirakat pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele ne paiston jälkeen voilla.

Leikkaa sinihomejuusto ohuiksi siivuiksi. Leikkaa kypsästä päärynästä siivuja. Asettele siivut piirakoiden päälle siten, että ensin sinihomejuusto ja sitten päärynäsiivut. Piirakat voi koristella herneenversoilla. Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä, vaikka et rakastaisikaan sinihomejuustoa. Suolaisen ja makean yhdistelmä on täydellinen.

Suosittelen kokeilemaan molempia reseptejä!

Osallistun resepteillä Moilas Gluten-Free ja ruoka.fi- järjestämään tuunaa piirakka-kilpailuun. Käythän äänestämässä piirakka-reseptejäni. Äänestämällä voit voittaa lahjakortin ruokakauppaan. Äänestämään pääset täältä:

http://ruoka.fi/moilas/aanesta-paras-tuunattu-moilas-piirakka-voita-100-euron-lahjakortti-ruokakauppaan