Kantarellihuijaus

Mitä siitä tulee, kun isä juksaa..? No parhaimmassa tapauksessa kantarellikastiketta ja mustikkapiirakkaa!

Lähdettiin iskän kanssa tänään käymään Gigantissa ja takastulomatka venyikin sitten odotettua pidemmäksi. Ensimmäinen risteys, josta pääsee kotiin - ohitettu. Toinen risteys Valkealan suuntaan - sinne jäi. Tässä kohtaa mä kysyin iskältä, että mihin me oikeen ollaan menossa ja vastaus oli: sieneen. Aha, just. Iskä oli tästä maininnut ohimennen kotona, ja tulkitsin sen ihan puhtaana vitsinä ja sanoin etten ole sieneen lähdössä, tulkitsin väärin. Tässä kohtaa metsäreissu kuulosti surkeimmalta mahdolliselta idealta ottaen huomioon mun vaatetuksen eli farkut, nahkatakki ja ballerinat, apua! 

Metsään selvittiin ja sieniä ei näkynyt vielä missään, mutta mustikoita ja puolukoita niidenkin edestä, joten päätettiinpä kerätä mustikkapiiraan verran mustikoita. Pari litraa mustikoita löytyi nopeasti ja lähdettiin ajelemaan takaisin päin. Pysähdyttiin vielä ennen kotimatkaa jossain isän jo ennestään hyväksi todetussa sienipaikassa ja päästiin toteamaan se taas kerran hyväksi. Kantarellejä löytyi yksi, löytyi kaksi, kolme, neljä, viisi ja loppujen lopuksi saatiin kerättyä noin kaksi litraa kantarelleja, jes! Tämä tarkoitti siis sitä, että kotona syötäisiin kantarellikastiketta ja jälkiruoaksi mustikkapiirakkaa.

KANTARELLIKASTIKE LONKALTA VEDETTYNÄ: 

  • sipulia
  • muutama litra kantarelleja
  • pari desiä ruokakermaa
  • hyppysellinen suolaa
  • mustapippuria oman maun mukaan
  1. Kuullota sipulit ja paloittele sienet ja paista niitä, kunnes vesi on haihtunut
  2. Lisää mausteet
  3. Lorauta vielä sekaan ruokakerma, anna hautua

Yksinkertaista, mutta hyvää! Etenkin kun on itse poimitut sienet😏

HELPPO JA NOPEA MUSTIKKAPIIRAKKA:

  • valmispohja
  • apauttiarallaa reilu litra mustikoita
  • yksi kananmuna
  • puoli desiä sokeria
  • 200g vanilja-tuorejuustoa
  1. Taputtele pohja vuokaan ja kumoa päälle mustikat 
  2. Vatkaa tuorejuuston sekaan muna ja sokeri
  3. Kaada seos mustikoiden päälle
  4. Paista 200 asteessa reilu puoli tuntia!

Vinkkinurkka: Jos käytät pakastemustikoita, kannattaa ne pyöritellä perunajauhossa ennen vuokaan laittamista! 

Summa summarum:

Kyllä siellä metsässä oli loppujen lopuksi aika hauska samoilla iskän kanssa, vaikkakin ballerinat jalassa. Ensi kerralla sitten saappaat mukaan! Vaikken olekaan keittiössä kuin kotonani(toisin sanoen olen surkea laittamaan ruokaa), niin näitä ohjeita minäkin ymmärsin ja hyvää tuli!😋👍

 

306 sanaa,

Emmi