SAHRAMI-PORKKANAKAKKU

Niin kuin mä olen jo useita kertoja aiemminkin sanonut, en osaa leipoa. Tai osaan, mutta todella todella todella huonosti. Mä en vaan ikinä ole ollut sellainen ’’kodin hengetär’’, joka osaisi valmistaa ruokia tai leipoa mitään mokkapaloja vaikeampaa, osaaks kukaan muu samastua? :D 

Tällä kertaa, joulun kunniaksi, mä päätin kuitenkin pistää itseni tulikokeeseen ja testata porkkanakakkua! Porkkanakakkua siksi, että sen ohje vaikutti sopivan yksinkertaiselta ja sain Secret Santa paketissani mm. sahramia ja appelsiininkuoriraastetta, joita voi käyttää esimerkiksi juuri porkkanakakkuun! 

PORKKANAKAKKUUN TARVITSET:

  • 100g voita
  • 2 1⁄2 dl sokeria
  • 1 pkt sahramia
  • 3 kananmunaa
  • 2 porkkanaa 
  • 1⁄2 appelsiinin raastettu kuori
  • 3 dl jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

KUORRUTTEEKSI: Esimerkiksi appelsiinirahka toimii mainiosti porkkanakakun kuorrutteena! :)

OHJE:

  1. Sekoita keskenään voi, sokeri ja sahrami
  2. Lisää joukkoon kananmunat. Kananmunat kannattaa rikkoa yksitellen ja sekoittaa aina välissä!
  3. Kuori ja raasta porkkanat
  4. Lisää raaste ja appelsiinin kuori taikinaan
  5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa
  6. Yhdistä jauhot taikinaan pieninä määrinä aina välissä sekoittaen
  7. Laita taikina voideltuun irtopohjalliseen vuokaan
  8. Paista 175ºC uunin alatasolla n. 40min 

Tein porkkanakun pari päivää ennen joulua ja kuorrutin sen juuri ennen tarjoilua. Kakku säilytettiin kylmällä kuistilla ja porkkanan ansiosta (?) pysyi mehevänä :) 

Tästäpä hyvä resepti vaikka uudeksi vuodeksi!

190 sanaa,

Emmi