Gluteeniton broileripastapaistos + ALEKOODI

Hyvää marraskuuta, toverit! Sain reilu kuukausi sitten yhteistyökumppanikseni kikhernepastaa valmistavan Tervens Oy:n, ja tarinaa tavallisen pastan terveellisemmästä versiosta voit lukea täältä. Jos pastahammasta alkoi kolottaa, niin kipittele Tervensin verkkokauppaan osoitteeseen www.tervens.fi - blogin lukijat saavat 10 % alennuksen koodilla niinpaljonettäriittää aina 22.12.2017 asti!

Tällä kertaa tämän kokeilevan kokin keittiössä mietittiin, että mitä kummaa voisi väkertää inkiväärillä maustetusta kikhernefusillista. Kanaa teki mieli, joten kanaa oli tehtävä.

And behold:

Broileripastapaistos

Ohje on gluteeniton*, munaton, soijaton ja mitä näitä nyt on. Olisi ollut myös maidoton, mutta päädyin loppumetreillä heittämään paistoksen niskaan jääkaapista löytyneen juustoraastejämän. Yhtä hyvin juuston voi jättää pois.

* HUOM! Reseptissä on käytetty Kotimaista Kaurakasvisrasvasekoitetta. Tuote ei itsessään sisällä gluteenia, mutta samassa tuotantolaitoksessa kauraraaka-aineen tai tuotteen kanssa on mahdollisesti käsitelty gluteenia sisältäviä tuotteita.

200 g (1 pkt) inkiväärimaustettua kikhernefusillia
600 g marinoitua broilerin fileetä
1 prk sipulimaustettua kaurakasvisrasvasekoitetta
1 kokonainen paprika
n. 200 g pakastemaissia
1 kynnetön valkosipuli
pippurisekoitusta
öljyä paistamiseen
(juustoraastetta)

Pilko paprika ja valkosipuli. Jos olet yhtä sekopäisen tarkka kuin allekirjoittanut etkä suostu käyttämään valmiita suikaleita, suikaloi myös broileripihvit. Jos olet tarkempi valmiiksi marinoitujen tuotteiden suhteen, käytä naturelleja ja mausta/marinoi itse. Omaan paistokseen käytin juuri niitä hunajamarinoituja kanoja, joita kuulemma kukaan itseään kunnioittava kokki tai ihminen ei käytä/syö. Oh well.

Kuullota valkosipulia hetki öljyssä ja lisää sen jälkeen broilerit pannulle, paista jotakuinkin kypsiksi. Lisää kaurakerma ja anna kastikkeen kiehua hieman kokoon. Tarkista maku ja lisää haluamiasi mausteita - itse pärjäsin ripauksella pippuria.
Keitä pasta ohjeen mukaan. Huomioi kikhernepastan lyhyt keittoaika - pasta todella kypsyy 2-4 minuutissa. Voit jättää pastan hitusen al denteksi.

Heivaa pilkottu paprika pannulle ja kippaa maissia päälle. Voit luonnollisesti käyttää myös mitä tahansa muita vapaavalintaisia rehuja. Sekoita.

Kaada keitetty pasta uunivuokaan ja kastike pastan päälle, sekoita. Ripottele halutessasi päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Ja eiku syömään.