Euro kippoon kilahtaa, kun tyttö reenilöihin vilahtaa

Postasin eilen kuvan Facebookiin tuolla otsikon tekstillä. Kuva oli siis tällainen:

Minulla on nyt neljättä vuotta käytössäni treenirahapurkki. Pöllin idean aikoinaan jostain treeniblogista, mutta en enää kuolemaksenikaan muista, mikä se blogi oli. Idea on joka tapauksessa hyvin yksinkertainen: laita treenien jälkeen syrjään valitsemasi summa rahaa, ja "tienaat" ikään kuin huomaamattasi. Speksit voi jokainen määritellä itse.

Itse valitsin summaksi euron, koska se on tarpeeksi pieni ollakseen ns. huomaamaton. Ikävä kyllä noita euroja ei kukaan ulkopuolinen lahjoita vaan ne on otettava omasta pussista, mutta tuota euron häviämistä ei edes huomaa. Ja eipähän se siis oikeasti mihinkään häviä, mutta ymmärtänette pointin.

Myös se, mikä määritellään treeniksi, on luonnollisesti jokaisen omassa harkinnassa. Itse olen päätynyt purkittamaan euron jokaisesta vähintään 30min kestävästä rupeamasta, johon tarvitaan treenivaatteet ja/tai -kengät. Pois lukien kotona telkkarin edessä harrastetut venyttelyt ja rullailut. Salipäivinä merkkaan Heiaheiaan crosstrainerin ja punttipuolen erikseen, mutta niistä tienaan vain yhden euron. Jos käyn kahden tunnin spinning-maratonissa, joka koostuu neljästä puolen tunnin teemapätkästä, saan yhden euron. Jos käyn samana päivänä (peräkkäin) tanssillisella tunnilla ja bodybalancessa, saan kaksi euroa.

Tämä toimii itselläni mainiosti myös siksi, että olen tilastonatsi ja kiinnostunut siitä, millaisia määriä vuoden aikana liikun. Toki Heiasta saa aiheesta osviittaa, mutta juurikin tuon crossailun ja puntteilun erittelyn takia kappalemäärät ovat siellä suurempia kuin todellisuudessa. Rahapurkin sisältö sen sijaan on kutakuinkin tarkka mittari, koska väittäisin muistavani euron purkittamisen 99% kerroista.

Eipä tätä pikkukikkaa voi verrata pyörän keksimiseen, mutta hauska tapa säästää huomaamattaan. Ja kun kyseessä on tavallaan raha jota ei ole itselle olemassa, ei tule paineita käyttää sitä väkisin johonkin järkevään. Hauskaa on myös seurata, miten rahamäärä elää eri vuosina: kahtena ensimmäisenä vuonna sain kasaan tasan saman määrän (218€), viime vuoden määrä ei ole tiedossa sillä tarve rahojen käyttämiselle tuli kesken vuoden. Eilen oli tämän vuoden 100. treenini, eli jos pysyn myös loppuvuoden terveenä, tästä vuodesta voi hyvinkin tulla ennätyksellinen :)