Helppo viikonloppumättö: pulled pork

Hyvää sunnuntaiaamupäivää, muruset! Täällä on nautittu pitkästä viikonlopusta täysin siemauksin suht aktiivissa merkeissä, toivottavasti teilläkin on ollut kivaa :)

Yksi viikonlopun ehdottomia kohokohtia oli älynväläys tehdä ruuaksi pulled porkia. Olen tämän(kin) suhteen todella myöhäisherännäinen, sillä ko. ruokalaji taisi olla in joskus pari vuotta sitten. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä? Jos joku on onnistunut välttymään pulled porkin kokkailulta mutta haluaisi kokeilla, voin lämpimästi suositella. Ei nimittäin ole vaikeaa:

Osta sopiva kasa kassleria, heitä uuniin soveltuvaan astiaan ja mausta. Meillä käytettiin suolaa, paprikajauhetta, sipulijauhetta, mustapippuria, grillausmaustetta ja barbeque-kastiketta.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Laske tämän jälkeen uunin lämpötila 125 asteeseen, ja laita lihan päälle folio.

Nyt seuraa se vaikein osuus: malta odottaa. Lihaa paistetaan uunista riippuen 4-6 tuntia, joten kiireisen ihmisen ruokaa tämä ei ole. Mutta voin luvata, että on totisesti odottamisen arvoista.

Kun liha on sopivan kypsää, eli hajoaa kun vain näyttää sille haarukkaa, revi köntsä kappaleiksi kahdella haarukalla. Lisää maun mukaan barbeque-kastiketta, nosta lämpötila 225 asteeseen ja laita liha uuniin vielä n. 15-20 minuutiksi, kunnes pinta vähän tummuu ja kastike karamellisoituu.

Valmis! Liha on hyvinkin syömäkelpoista heti uunista tultuaan, mutta paranee entisestään yön yli jääkaapissa oltuaan. Meillä siis käytettiin Loppiainen pakastimen sulatuksen ohella pulled porkin tekemiseen, ja herkkua syötiin eilen illalla pitaleipien kanssa.

Fiksu ja ahkera leipoo pitaleivät itse, täällä mentiin sieltä missä aita on matalin ja ostettiin jotain täysjyväversioita Lidlistä. Väliin porkin lisäksi paprikamajoneesia, salaattia, kurkkua ja valkosipulimajoneesia. Mouthgasm :) Tänään kokeillaan porkin kaverina salaattia.

 

Katso myös:
Superhelppo lauantaimättö: Nachopelti