Ihana Neitvuori

Meillä oli perjantaina firman ulkoiluiltapäivä. Työnantaja päätti alkuvuodesta, että osa tänä vuonna tehtävistä kiky-tunneista voidaan kuitata liikunta-/ulkoiluiltapäivällä, joten parin työkaverin kanssa järkkäsimme retken Anttolan lähellä sijaitsevalle Neitvuorelle. Mikkelin keskustasta matkaa kertyy vajaat 40 km, ja perille hurauttaa n. 45 minuutissa.

Neitvuoren reittikartta: luontoon.fi

Neitvuorelta löytyy useampikin eri reittivaihtoehto, ja mahdollisuus on patikoida 2-55 kilometriä. Meillä oli aikaa olla kohteessa vain reilut pari tuntia, joten reitiksi valikoitui tuo yllä olevassa kartassa näkyvä, karvan alle 4 kilometrin reitti. Matkan varrella kävimme hengästymässä käsittämättömän upeista maisemista kolmella eri näköalapaikalla, ja reitin loppupuolella paistoimme makkarat taukopaikan laavulla.

Heti parkkipaikan jälkeen löytyi määkiviä kavereita <3
Taukopaikalle vastaan tulleella työkaverilla oli mukanaan hurrrrja vahtikoirrra :)

Oli kyllä hieno reissu. Itsehän en ole tippaakaan hästäk #eräjorma, mutta tykkäsin tuolla metsässä rämpimisestä valtavasti. Alun kipuamisen aikana toki tuntui siltä, että kuolema korjaa tai vähintään taju lähtee, mutta onneksi koko reitti ei sentään ole pelkkää nousua. Tihkusadekaan ei haitannut, mustikoita sai syödä suoraan mättäiltä ja näköalapaikoilta avautuneet maisemat saivat tuntemaan itsensä todella pieneksi.

Seuraavalla kerralla voisi tosin mahdollisuuksien mukaan vaihtaa lenkkarit varrellisiin kenkiin, sillä penikkavammaisten säärten ulkosyrjille nuo nousut meinasivat tehdä vähän turhan höpöä. Putkirullasta, magnesiumista ja venyttelystä huolimatta ei tehnyt mieli vielä tänään lähteä uudelleen, mutta joskus sekin päivä varmasti tulee. Vahva suositus!