Jälleen on aika pelastaa pimppi

Kirjoitin samasta asiasta jo viime vuonna, mutta koska aihe on äärimmäisen tärkeä, otetaan uusintakierros. World Visionin Pelasta pimppi - Seis silpomiselle -kampanja on jälleen käynnissä, joten nyt on oiva tilaisuus kantaa oma kortensa kekoon.

Karmeaa luettavaa. Joka vuosi yli kolme miljoonaa tyttöä kokee tuon vastenmielisen aikuistumisrituaalin. Kun Suomessa ja monessa muussa maassa jäädään joululomalle, Keniassa alkaa cutting season. Silpomiskausi. Puistattavaa.

Toki myös kenialaiset äidit tahtovat tytöilleen parasta, mutta valitettavasti paremman tiedon puutteessa se paras on silpominen. Sillä tavalla köyhä tyttö pääsee hyviin naimisiin ja voi edetä elämässään. Koulunkäynti loppuu siihen, ja tyttö saa nuorena lapsia - mahdollisesti lisää silvottavia tyttöjä.

Kierrettä on vaikea katkaista ilman ymmärrystä ja ehkäisevää työtä, joten World Visionin panos on ratkaisevan tärkeä. Myös sinun ja meidän kaikkien panoksemme on ratkaisevan tärkeä, sillä ilman meidän panostamme ei ole WV:n panosta.

Voit auttaa World Visionia auttamaan kahdella tavalla:

Lahjoita 10€ lähettämällä tekstiviesti AUTAN numeroon 16499 tai

lahjoita haluamasi summa (minimi 10€) verkkomaksulla täällä.

Jätä lahjoitusta tehdessäsi osoitetietosi, niin saat hienon heijastimen.
World Visionin silpomisen vastainen työ tarkoittaa muun muassa vaihtoehtoisten väkivallattomien aikuistumisriittien järjestämistä, perinteisten silpojien kouluttamista uusiin ammatteihin, turvallisten asuntoloiden rakentamista koulutytöille sekä nuorten, vanhempien, viranomaisten ja uskonnollisten johtajien kouluttamista tyttöjen oikeuksista ja silpomisen vaaroista.
Eivät siis mene rahat hukkaan. Oman lahjoitukseni tein jo, joten ota sinäkin tämä sykäyksenä toimia. Lahjoita mahdollisuuksiesi mukaan, kirjoita aiheesta tai jaa tietoa. Kaikki apu on tarpeen, ja kaikesta avusta on hyötyä. Kampanja on voimassa 11.2.2018 asti, joten toimi NYT.