Joulu tulee, oletko valmis?

Julkaistu Keskiviikko-lehdessä 1.11.2017. Kirjoittelen juttuja 3 viikon välein Kaakon Viestinnän julkaisemaan Keskiviikkoon, ja jutut ilmestyvät blogiin keskiviikko-tagin alle.

Elämme haastavia aikoja, ystävät. Lokakuu oli syksyyn perusnegatiivisesti asennoituvalle ihmiselle vaikea, sillä kylmyys, sateisuus ja pimeys eivät todellakaan ole niitä ominaisuuksia, joita vuodenajassa arvostan. Aamuherätykset ovat olleet hankalia, eikä internetissä liikkuva meemi ketusta miettimässä, lähtisikö töihin vai lavastaisiko oman kuolemansa, ole tuntunut juurikaan liioitellulta.

Seuraava sesonki on hivenen helpompi, vaikka aiheuttaakin allekirjoittaneessa nurinaa; Facebook tiesi kertoa jo syyskuussa, että jouluun on enää 16 maanantaita. Pidän kyllä joulusta ja sen tunnelmasta, mutta onko niiden hei tonttu-ukkojen pakko hyppiä jo kahta kuukautta ennen?

Joulun odottamisen voi kuulemma aloittaa marraskuussa, ja marraskuu alkaa tänään. Ajatuskin rallattavista joululauluista aiheuttaa näppylöitä, mutta ehkä tulevaan juhlaan voisi jokainen valmistautua omalla tavallaan? Otin jo puuvillaisen pallovalosarjan esille, tuomaan tunnelmaa pimeyden keskelle. Ehkä tästä selvitään.