Joulunajan bucket list

Minun joulunaikani alkoi tänään, kun pääsin töistä. Onnistuin kerryttämään liukumia sen verran, että saan pidettyä huomisen ja perjantain vapaata - saan siis 6-päiväisen pienen joululoman. Jea.

Kuva: Pinterest

Tänä vuonna fiilis on jotenkin erilainen kuin muutamana aiempana vuonna, jotenkin... jouluisempi. Veikkaan, että suuri merkitys joulufiiliksen kehittymiseen on ollut starboxilaisten Joulumieltä-projektilla. Lisäksi mieltäni lämmittää erityisesti se, että ensimmäistä kertaa ikinä meillä on isännän kanssa tiedossa joulu, jota ei vietetä (kokonaan) autossa istuen. Isä vaimoineen ja velipuolen tytöt tulevat käymään lauantaina ja maanantaina käymme päiväreissulla isännän vanhempien luona, mutta noin muuten on tiedossa rentoa olemista ilman aikatauluja.

Ajattelin kuitenkin loihtia jonkinlaisen bucket listin joululomaa ajatellen; toki sopivan rennolla otteella. Jos joku kohta jää täyttymättä niin ei haittaa, mutta voisin ainakin ajatuksen tasolla yrittää...

... lukea. Ostin itselleni joululahjaksi Cecelia Ahernin Lyrebird-pokkarin, joten sen lukemisen voisi ainakin aloittaa.
... bujoilla. Koska itseään on hyvä lahjoa, ostin itselleni lahjaksi myös uuden muistikirjan ensi vuoden bujoa varten. Pehmeäkantinen ja paksupaperinen Nuuna on kuiskinut korvaani jo tovin, mutta olen vielä toistaiseksi malttanut mieleni.
... siivota. En aio tuhlata pyhiä kotitöiden tekemiseen, mutta huomenna olisi hyvää aikaa laittaa kämppä kuntoon. Puhdas koti tuo osaltaan joulufiilistä, joten ehkä laitan heti aamulla Raskasta Joulua soimaan ja hinkkaan raivokkaasti kodin kiiltäväksi.
... käydä aattona hautausmaalla. Inhosin lapsena hautausmaita, enkä pitänyt jouluisistakaan kynttilänvientireissuista. Nykyisin olen toista mieltä, ja hautausmaa jouluaattoiltana on suunnilleen kauneinta mitä on olemassa. En pääse tänä jouluna käymään veljen haudalla, joten haluan käydä sytyttämässä hänelle kynttilän täällä.
... katsoa ainakin kaksi elokuvaa. Nykyään tulee katsottua ihan luvattoman vähän elokuvia, mutta nyt joululomalla sillekin olisi aikaa. Ainoat oikeat valinnat ovat The Holiday ja New Year's Eve.
... tehdä riisipuuroa. Ostin haudekattilan jo pari vuotta sitten, joten ehkä nyt olisi aika testata myös riisipuuron tekoa. Aattoaamuun kuuluu ehdottomasti riisipuuroaamiainen, jota kukaan ei osaa tehdä paremmin kuin oma mummini. Tänä vuonna on kuitenkin yritettävä itse.
... ottaa valokuvia. Kävin läpi puhelimen gallerian, enkä löytänyt mitään jouluista. Järkkärillä kuvaaminen olisi tietysti ihanteellista, mutta hätätapauksessa puhelinräpsytkin käyvät.
... nukkua päiväunia. Mieluiten monikossa. Viikonloppupäikkärit sohvalla ovat parhautta.
... syödä pienenpienet suklaaöverit. Tai isommat. Mutta suklaata joka tapauksessa.

Kuva: BoomsBeat

Armollista joulunaikaa kaikille!