Kehonhuoltokurssilla

Hei vaan kaverit! Onko kenelläkään muulla samaa ongelmaa, että salitreenien ja muun poukkoilun tiimellyksessä kehonhuolto meinaa välillä unohtua? Itse taisin kirjata alkuvuodesta ihan tavoitteeksi asti käydä ainakin kerran kuussa bodybalancessa tai jollain vastaavalla lempeällä tunnilla. Ja mites siinä sit kävikään... Balancessa olen käynyt viimeksi muistaakseni helmikuussa, köh.

Käyn sentään säännöllisesti hieronnassa. Kun murjojani Ruhasen Tia sitten vinkkasi pitävänsä alkusyksystä kehonhuoltokurssin, päätin vihdoin ottaa kissaa sarvista ja nostaa härän pöydälle. 1,5 tuntia neljänä sunnuntaina ei kuulostanut pahalta rastilta.

Tia on hyvinvoinnin moniottelija; kuntosalivalmentaja, fitness-valmentaja, wellness coach sekä koulutettu hieroja/urheiluhieroja. Noin muutamia mainitakseni.

Kurssia on takana nyt kaksi kertaa, ja voin jo tässä vaiheessa sanoa, että ei ole kurssimaksu mennyt hukkaan. Olemme jo opetelleet käyttämään keskivartalon tukilihaksia, tehneet tasapainoharjoituksia, rullailleet ja keppijumpanneet. Ei periaatteessa kuulosta sinänsä "miltään", mutta jo vain hiki virtaa ja löytyy ihan uusia lihaksia.

Vähillä välineillä pärjää.

Ensimmäisen tunnin jälkeen olkapäitä ja käsivarsia särki niin julmetusti, että lopulta menin nukkumaan särkylääkkeen voimin. Hetken ennätin jo miettiä, että mikä ihme noita käpäliä vaivaa kunnes muistin, että silloisella kerralla osa ajasta vietettiin konttausasennossa. Ilmeisesti olisi hitusen parannettavaa olkavarsien lihaksistossakin...

Kurssitilan oviteksti herätti kevyttä hilpeyttä osallistujissa :)

Vielä kaksi kertaa olisi siis jäljellä. Vaikka oma voimattomuus pistää välillä ärsyttämään, niin hyvin kyllä huomaa, että vastaavalle kurssille olisi tilausta jatkossakin. Kyllähän se olohuoneen nurkassa pönöttävä rulla aina silloin tällöin pääsee käyttöönkin asti, mutta jotenkin tuollainen ohjattu toiminta on silti ihan eri asia.

Voin siis hyvillä mielin suositella vastaavalle kurssille osallistumista ihan jokaiselle. Jonkinlaisesta liikuntataustasta on siinä mielessä hyötyä, että jotkut perusasiat/liikkeet on ehkä helpompi hoksata, mutta kurssit sopivat myös kyllä ihan aloittelijoillekin. Ja ilouutinen mikkeliläisille: tällaista hunajata on kuulemma tulossa lisää :) Tarkempia speksejä ei ole vielä tiedossa, mutta Tian fb-sivut kannattaa laittaa seurantaan. Nähdäänkö seuraavalla kurssilla?