Kikhernepastaa hyville tyypeille - ARVONTA!

Puheessani vilahtelee tätä nykyä kaikkia omituisuuksia, kuten esimerkiksi kaurajuoma tai yin jooga. Jätetään nämä kaksi kuitenkin tällä erää vähemmälle huomiolle ja palataan niihin myöhemmin, sillä yksi voittaa omituisuudellaan nämäkin: kikhernepasta.

Meidän residenssin ruokavalio ja syömispolitiikka tulee muuttumaan syksyn aikana jonkin verran, ja (ainakin) arkiruokavaliomme tulee olemaan gluteeniton. Pelkkä riisi ja bataatti alkavat jossain vaiheessa kyllästyttää, joten gluteenittomalle ja terveelliselle hiilarinlähteelle on siis tilausta. Tässä kohtaa sain ruokavalion tekijältä vinkin kikhernepastasta, ja otin asiasta selvää hieman enemmän.

Tervens Oy on lempääläläinen (lälälä... siis Lempäälässä oleva) kolmen kaveruksen firma, joka valmistaa pastaa kikhernejauheesta ja vedestä. Idea on simppeli mutta toimiva: kikhernepasta on tontontonta, eli sopii vegaaneille, maidottomille, gluteenittomille ja myös meille ei-niin-ruokarajoitteisille. Pakkauksia löytyy 200 gramman paketeista 2 kilon suurtaloussäkkeihin, ja makuvaihtoehtojakin on useampi:

Maustamaton kikhernemakaroni
Maustamaton fusilli
Chilimaustettu makaroni
Inkiväärimaustettu fusilli

Miltäs se sitten maistuu?

Sain Tervensiltä testattavaksi jokaista pastamakua, ja tähän mennessä olen tehnyt pienesti tuttavuutta maustamattoman ja chilimaustetun makaronin kanssa. Raakana pasta maistuu - yllätys yllätys - herneeltä, ja on hieman jauhomaisempi kuin perinteinen pasta. Kypsennettynä maku tuntuu miedommalta, eikä herne puske niin paljon läpi. Chilimaustettu ei ole tulista vaan potkii ainoastaan hitusen, ja on keitettynä omaan suuhuni jopa miellyttävämmän makuinen kuin maustamaton.

Suuria reseptikikkailuja en näiden kanssa ole vielä ennättänyt tehdä, mutta ensikosketus on lupaava. Kikhernepastan ravintoarvot ovat loistavat ja valmistaminen nopeaa - pasta kiehuu kypsäksi 2-4 minuutissa.

Alkoiko kiinnostaa? Osallistu arvontaan!

Jo vain olivat Tervensin veli- ja siskokullat hövelillä päällä, ja lupasivat kasan pastaa myös yhdelle onnekkaalle lukijalle! Kerro siis tämän postauksen kommenttikenttään torstaihin 5.10. mennessä, mitä pastamakua haluaisit testata tai oletko jo ehkä tutustunut Tervensin tuotteisiin. Osallistuneiden kesken arvotaan paketti, joka sisältää 200-300g pakkauksen jokaista pastamakua.

Onnea kisaan!