Kohti punaista kuontaloa - osa 2

Kirjoittelin noin kuukausi sitten projektista nimeltä tehhään miusta punapää. Vakkarikampaajani ei ole aiemmin pitänyt valikoimissaan Elumen-värejä, mutta harkitsee niiden ottamista käyttöön ja tarvitsi koekaniinin - enter Anni. Kuten kerroin aiemmassa postauksessa, olen aina halunnut kirkuvanpunaiset hiukset. Tuolloin projekti aloitettiin kokeilemalla, miten Elumenin väri käyttäytyy hiuksissani.

Kevyen värin purkamisen jälkeen - ensimmäisen Elumen-kerran jälkeen.

Väri tarttui hiuksiini ns. ihan kivasti, mutta lopputulos jäi kuitenkin jonkin verran "hailakkaammaksi" kuin olisin halunnut/odottanut. Elumenista sanotaan, että kerran väriaineen laittamisen jälkeen sitä on suhteellisen vaikea saada pois, ja sen ei pitäisi juurikaan haalistua. Kahden viikon päivittäisen pesun jälkeen hiukseni näyttivät tältä:

Punertaa juu, mutta punainen ei ole.

Olin luvannut raportoida värin pysymisestä tukkatohtorilleni, ja kuvan nähtyään hän totesi, että josko kokeillaan uudelleen. Sain ajan eiliselle päivälle, ja ensimmäisenä oli vuorossa hiusten vaalentaminen:

Viehättävää as hell :D

Vaalennuksen jälkeen kuontalo oli suhteellisen mielenkiintoisen näköinen, vai mitä olette mieltä? :D Löytyy vaaleaa, vaaleanruskeaa, hiirenharmaata ja paria erisävyistä oranssia.

Vaan sittenpä päästiinkin asiaan, ja sain hiusten tyveen punaisen kestovärin ja pituuksiin punaista Elumenia. Koko pään värjääminen Elumenilla tyveä myöten ei ole kovin suositeltavaa, sillä väriaine jämähtää ihoon aika tehokkaasti. Mutta siitä huolimatta lopputulos on aika kiva:

Punapää <3

Parturista poistui todella tyytyväinen punatukka :) Puhetta oli, että jossain vaiheessa kokeillaan vielä hieman syventää ja kirkastaa väriä, sillä punaisuudestaan huolimatta tämäkään ei vielä aivan täysin kohtaa sen ultimaattisen tavoitteeni kanssa. Mutta on siis jo todella lupaava alku, ja tykkään hurjasti. Nyt vaan toivotaan, ettei kaikki ihana puna valu pesuveden mukana lattiakaivoon, vaan saisin pitää pirtsakan kuontaloni pidempään.