Kotisalini Fressi: Kuntosali ja ryhmäliikunta - VOITA KUUKAUDEN TREENIT!

Ja minähän en minkään salin kanssa naimisiin mene.

Muutin takaisin Mikkeliin 2010, ja jos en aivan pieleen muista, sopivan kuntosalin metsästäminen alkoi 2011. Karsastin jo pelkkää ajatusta jäsenyyden vaativasta kuntokeskuksesta – entä, jos ei sinne tulekaan mentyä? Soittaako ne sitten sieltä perään, että mitäs läski, onko hyvää suklaata? Onko siellä pelkkiä bikinibeibejä ja punttisikoja?

Jostain se kuitenkin heräsi, se ajatus. Että hmm, jospa sinne tulisikin mentyä, kun kerran kuukausimaksun maksaa joka tapauksessa. Kävelin joku synkkä ja myrskyinen yö kaunis syyspäivä Fressin ovesta sisään:

- Tota, mun pitäis vissiin alottaa treenaaminen, sanoin respan tiskin takaa löytyneelle miehelle.
- Kuulostaa siltä, että oot tullut ihan oikeaan paikkaan, hymyili asiakasneuvoja-Toni.

Jos olisin yhtään sentimentaalisempi tapaus, saattaisin kirjoittaa tähän jotain siitä, että eipä tiennyt aspa miten oikeassa olikaan.

Olen aloittanut salitaipaleeni naisten salilta, joka löytyy Fressin ylimmästä kerroksesta. Tila ei ole hirvittävän suuri, mutta sieltä löytyy ihan riittävästi vermettä kunnollisen treenin läpi vetämiseen. Miehiltä tuonne on luonnollisesti pääsy kielletty, joten jos tuntuu luonnollisemmalta treenata naisseurassa, tämä sali on siihen oikea paikka. Itselleni tämä ei periaatteessa olisi ollut kynnyskysymys, mutta aluksi pelkäsin naurunalaiseksi tulemista ja alaspäin katsomista.

Naisten sali

Melko pian pääsin eroon virheellisistä mielikuvistani, ja uskaltauduin sekasalille. Ja kah – edelleenkään yksikään mies ei ole katsonut pahasti. Siitäkään huolimatta, että usein sekapuolella törmää siihen, että joku tekee pystypunnerruksia kolme kertaa suuremmilla painoilla, kuin millä juuri äsken itse kyykkäsit.

Sekasali on remontoitu pari vuotta sitten, ja nykyään loistavasti varusteltu. Kävijäkuntaan kuuluu niin senioreita, nuoria, fitness-kisaajia, kaappimankelipakastimia kuin kuntoliikkujiakin, joten lienee turvallista sanoa, että jokaiselle löytyy jotakin.

Sekasali
Sekasalin käsipainovalikoima

Sekasalin yhteydessä on myös toiminnallinen puoli, josta löytyy puolapuita, kahvakuulia, jumppapalloja, levypainoja, telineitä ja jopa ne katosta roikkuvat renkaat. Tiedättehän; jos tulee yllättäen hirmuinen tarve tippua jostain päälleen.

Toiminnallinen puoli

Alakerrasta löytyy lämmittelysali crosstrainereineen, kuntopyörineen, soutulaitteineen ja juoksumattoineen. Laitteita on paljon, joten hyvin harvoin joutuu odottelemaan vuoroaan. Itse olen etenkin huonolla säällä laiska lenkkeilemään, joten usein vedän tunnin aerobisen crosstrainerilla. Siinä ajassa ehtii muuten juuri sopivasti lukea jonkun naistenlehden :)

Juostessa voi katsella vaikka piirrettyjä.
Huonolla kelillä lenkki taittuu crossarin päällä.

Alimmasta kerroksesta löytyy heavy-sali, jonne hakeutuvat pääasiassa itseäni asenteeltaan heavymmat treenaajat. Rokki soi ja rauta raikaa, ja meno on… no, heavya. Nimensä perusteella tämän voisi kuvitella olevan miesten sali, mutta yhtälailla naiset ovat tänne tervetulleita.

Heavy-sali

Myös ryhmäliikuntapuoleen on Fressillä panostettu, ja tarjontaa löytyy lihaskuntotunneista venyttelyyn ja tanssitunneista kehonhuoltoon. Les Mills on vahvasti mukana, ja lisäksi heavy-salin vierestä löytyy spinning-sali, jonka pyörät on uusittu muutaman vuoden sisällä.

Tyrkyllä vaikka ja mitä :)

Vaikka olenkin parin viime vuoden aikana pyrkinyt panostamaan salitreeniin ja yritän edelleen pitää langat käsissäni senkin suhteen, en voi mitään sille, että sisäinen jumppapirkkoni taputtaa pieniä, hikisiä käsiään. Jumppatuntitarjonta on niin kattava, että lähes joka päivä menee jotain mieleistä, ja päivän treeniä on helppo vaihtaa tarvittaessa fiiliksen mukaan.

Ihana Anna ja Bodyjam <3 Ennen kunnon jamitusta lämmitellään... ... and it's on like Donkey Kong. Les Mills näkyy tarjonnassa vahvasti. Spinning-saliin mahtuu vaikka koko suku. Spinnata voi myös ulkona :) Suurempi ryhmäliikuntasali Pienempi ryhmäliikuntasali

Alkoiko kiinnostaa? Nyt koeajoon olisi loistava tilaisuus, sillä kaikkien tätä postausta kommentoiden kesken arvon kuukauden veloituksettomat treenit Mikkelin Fressille! Kerro alle, mitä Fressin palveluista haluaisit kokeilla, tai jos olet jo jäsen, mitä palveluita tällä hetkellä käytät.

Osallistumisaikaa on 9.10.2016 klo 23:59 asti, ja arvon voittajan 10.10.2016. Arvontaan voivat osallistua niin jäsenet kuin jäsenyydestä haaveilevat.

Liity Fressin jäseneksi, ja treenaa ensimmäinen kuukausi veloituksetta! Lisäohjeet ja liittymiskaavakkeen löydät klikkaamalla kuvaa.