Puhelinräpsyjä Kuopiosta

Alkuun ennen asiaan pääsemistä muistutus: geelikynsiarvonta jatkuu vielä sunnuntaihin asti, muistattehan mikkeliläiset osallistua :)

Mutta niin. Täällä on vietetty kolmatta lomaviikkoa, ja nautittu sateesta huolimatta joka hetkestä. Miksei aina voi olla lomalla? No joo. Päätimme miehekkeen kanssa jo kauan ennen lomia, että mitään pidempää reissua ei tehdä (koska kissan hoitojärjestelyt jne), mutta jossain olisi mukava pyörähtää. Tartuimme alkukesällä bongaamaamme tarjoukseen, jolloin tiettynä aikana tehdyistä hotellivarauksista sai -40% alennuksen. Kaupungiksi valikoitui lupsakka Kuopio sopivan etäisyyden ja no, Ikean takia :) Tarkoitus oli siis käydä shoppailemassa, ihmettelemässä keskustaa ja nauttia olosta ei-Mikkelissä.

Panoramakuva hotellihuoneesta

Hotellihuone oli kahdessa tasossa, jossa oli oleskelutilan lisäksi nukkumaparvi. Sänkyjä oli kaksi, joten huoneessa olisi majoittunut helposti neljäkin ihmistä - toinen sängyistä oli näääääääin leveä ja pehmeä <3

Hotelli huomioi myös nuoret asiakkaansa :) Kurre vieraili molempina aamuina aamupalallakin.

Ja sitä aamupalaa...

Rakastan hotelliaamupaloja, ja peruspilareina toimii itselläni useimmiten puuro, paahtoleipä ja puoli lautasellista pekonia. Rajansa silti kaikella: kahtena peräkkäisenä aamuna imaistu jättiaamiainen riitti muistuttamaan, miksi arkiaamuina syön yleensä rahkapirtelön.

Hotellin läheltä löytyi myös Fressi, mutta maltoin mieleni ja jätin menemättä sisään :) Kotisalin respa kuittasi maanantaiaamuna, että Anni se viihtyy täällä aamuin illoin, joten totesin parin välipäivän tekevän ihan hyvää. Mielenkiintoista olisi silti ollut käydä katsomassa, miltä ulospäin niin hienolta vaikuttanut keskus olisi näyttänyt sisältä.

Ikean lihapullerot <3

Reissun ruokateemaksi valikoitui fuck the fitness, feel the fatness. Menomatkalla tiistaina ruokapaikkana oli ABC, jossa vetelin nassuun kanaa ja ranskalaisia. Iltaruoan söimme Burger Kingissä, jossa emme olleet käyneet koskaan aiemmin. Keskiviikon lounas hoitui Ikean lihapullilla, ja päivällisellä kävimme Raxin pizzabuffetissa :D Tähän päälle kun lyödään vielä hotelliaamupalat, jäätelöt, siiderit/oluet sun muut, niin voinette kuvitella, miten hyvältä eilen syöty tonnikalasalaatti ja tämän aamun rahkapirtelö lopulta maistuivatkaan.

Snellmanin puisto

Jos reissulla tulikin syötyä ns. vähän enemmän, niin tuli kyllä käveltyäkin. Puolet keskiviikosta vietimme Matkuksen kauppakeskuksessa, ja puolet sahaten eestaas hotellin ja keskustan väliä. Ihan hotellin lähellä oli todella kaunis Snellmanin puisto, jolle edes kuvat eivät tee oikeutta.

Panoramakuva puistosta
Puiston vierestä löytyi hieno kirkko

Kaiken kaikkiaan reissu oli vallan onnistunut, ja voisin mielelläni käydä tutustumassa Kuopioon toistekin. Nähtävää ja koettavaa varmasti riittäisi useammallekin päivälle, kun tällä kertaa pääpaino oli tosiaan rahan tuhlaamisella - innostuinpa minäkin syytämään euroja kauppoihin, vaikka normaalioloissa en shoppailusta niin sytykään. Tuomisina oli tosin pääasiassa t-paitoja ja pari treenipaitaa, mutta niinhän se menee, että vanha koira oppii huonosti uusia temppuja :)