Sarjasuosituksia

Se olisi elokuu. On toki ollut jo puolitoista viikkoa, mutta tällä viikolla se on jotenkin päässyt potkaisemaan kiertopotkulla takaraivoon: illat alkavat pimetä, tuulessa on häivähdys syksyä ja vesipisarat tuntuvat kohdalle sattuessaan menevän luihin ja ytimiin.

Siinä vaiheessa, kun sohvannurkka viltteineen ja villasukkineen alkaa houkutella ulkoilmaa enemmän, tekee yleensä mieli katsoa töllöttimestä jotain hyvää. Netflix on pullollaan kaikkea mahdollista, joten ajattelin säästää teiltä haravointivaivan ja vinkata kolmesta omaan huumorintajuun kolahtaneesta sarjasta. Sarjojen kuvaukset jokainen osaa googlettaa tai lukea IMDB:stä (josta myös kuvat), ellei minun sanani riitä ;)

1. Brooklyn 99

Komediallinen poliisisarja kuulostaa lamelta, mutta ei todellakaan ole sitä. Henkilöhahmojen kemiat toimivat, huumori on tarpeeksi huonoa ja jakso n. 20 minuuttia pitkä, joten niitä jaksaa katsoa useamman putkeen.

2. New Girl (Kolme miestä ja tyttö)

Rakastettavan ärsyttäviä hahmoja, myös sopivan huonoa huumoria ja 20 minuutin pituisia jaksoja. Väsähtää hetkeksi jossain kolmannen kauden tienoilla, mutta osa jaksoista on täyttä timanttia. En muista milloin viimeksi olisin nauranut jollekin tv-sarjalle yhtä kovaa, kuin katsellessani Nickin jätemyllyn/lavuaarin avaamista (kohtaukset nähneet tietävät, mitä tarkoitan).

3. White Collar (Kovat kaulassa)

Pukumiehiä, loistavaa huumoria, eri tavoin rakastettavia hahmoja. 40-minuuttisia jaksoja, jotka eivät ole yhtään liian pitkiä. Jokaisessa on oma tarinansa, mutta taustalla pyörii koko ajan myös pidempi mysteeri - joidenkin jaksojen loppuun jätetyt cliffhangerit saavat repimään hiuksia päästä. Ja no, Matt Bomer. Sarjaa on tehty 6 kautta alkaen vuodesta 2009 - miksi ihmeessä minä kuulin tästä vasta nyt?

White collarin kahlaamiseen vierähtää vielä tovi, sillä katsomatta on yli neljä tuotantokautta. Mutta entäs sen jälkeen? Tuleeko mieleen omia lemppareita?