Sata kertaa salilla eli treenivuosi 2017

Tilastonörtti täällä hei! Vuoden viimeiset poukkoilut on hoidettu pois alta, joten on mainio tilaisuus tsekata, millaisissa merkeissä kulunut reenailuvuosi on sujunut. Rrrrrrakastan omien tekemisteni tilastointia ja syynäämistä (liikunnan saralla), joten tämä postaus keskittyy numeroihin. Voi sitten vuoden päästä taas tarkistaa, jotta onko edistynyt missään suhteessa :)

Heiaheian mielestä olen liikkunut 313 kertaa. Se ei pidä paikkansa, sillä kirjaan palveluun erikseen punttitreenin ja lämmittelycrossailut, josta tulee kaksi eri exercisea. Osittain sen takia ja osittain muista syistä pidän kirjaa myös rahapurkilla, eli kilautan purkkiin euron joka kerta, kun olen tehnyt jotain treenivaatteet/-kengät vaativaa vähintään 30 minuutin ajan. Oikea lukumäärä on tänä vuonna 215 - se on keskimäärin 4 kertaa viikossa.

Tsekataan lyhyesti vielä muutama numero; ensimmäisenä se, mistä tuo 215 kertaa on muodostunut:

Crosstrainer johtaa tilastoja odotetusti tänäkin vuonna, sillä käytän sitä salitreenien lämmittelynä ja jäähdyttelynä sekä usein myös pidempiin aerobisiin. Lisäksi repertuaarini koostuu pääasiassa salitreenistä, kävelystä ja bodyjamista. Combatissa en ole käynyt kuukausiin, sillä sekin tuntuu olevan säärilleni liikaa. Yin joogan löysin vasta alkusyksyllä, mutta veikkaan sen parantavan asemiaan ensi vuonna, jos vain tunti jatkaa Fressin ohjelmistossa.

Viime vuoteen nähden on tapahtunut jonkinlainen muutos:

Bodyjam ja bodycombat ovat vaihtaneet paikkaa, ja kävely keikkuu listan kolmosena siitä huolimatta, että olen laiskistunut ulkoilun suhteen ihan liikaa. MUTTA! Olen kohtuullisen mehuissani ja ylpeä siitä, että salitreenien määrä on kasvanut puolitoistakertaiseksi viime vuoteen verrattuna. Sata kertaa salilla kuulostaa ihan hiton hyvältä :)

Fun fact: olin alunperin aikonut pitää tänään lepopäivän. Perjantaina kuitenkin huomasin, että lauantaille suunnitellun punttitreenin jälkeen määrä olisi 99. Ei. Ei ei ei ei ei. EI. Olisin kyllä mennyt salille huomenna, mutta sehän ei olisi ollut ollenkaan sama asia. Eli kävin tänään tekemässä jalat toiseen kertaan tälle viikolle, kevyempänä treeninä tosin. Ja nyt onkin olo kuin hakatulla, mutta saatiinpa hieno numero tauluun :D

Kaiken kaikkiaan oikein hyvä vuosi poukkoilumielessä. Highlighteina hengissä selviäminen bodyjam + bodycombat -yhdistelmästä sekä tämän viikon tiistaina rikottu jalkaprässienkka, 240 kiloa.

Joo. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen. Tarkkoja tavoitteita ei ole mietitty, mutta ulkoilussa voisi yrittää kunnostautua ja ehkä yrittää hilata salitreenien määrää parillakympillä ylöspäin. Teoreettinen mahdollisuus olisi 3-jakoisella ohjelmalla 150 kertaan vuodessa, mutta käytännössähän tuo ei tule toteutumaan ikinä. Koska ystävien näkeminen, lomaviikot, reissut, sairastumiset sun muut.

Mutta jospa nyt ensin lähdetään siitä, että fiilis olisi suurimman osan ajasta tämän:

sijaan tämä:

Huomenna on lepopäivä, mutta sitten lähdetään taas :) Ihanaa vuotta 2018!