Superhelppo gluteeniton makaronilaatikko

... vaikka toisaalta, milloinpa makaronilaatikon tekeminen vaikeaa olisi :)

Joka tapauksessa, testikokkailut yhteistyökumppani Tervensiltä saadusta kikhernepastasta on menestyksekkäästi aloitettu. Ja kun sanon menestyksekkäästi, tarkoitan, että olen räiskinyt uunivuokaan mitä milloinkin ja todennut, että hyvin uppoaa. Yksi pointti yhteistyössä oli tuoda esille, että kikhernepastaa voi käyttää ruokarajoitteisten lisäksi myös ihan tavan talliainen, ja tämän myötä lienee turvallista sanoa tavoitteen täyttyneen ;)

Gluteeniton makaronilaatikko (tai ainakin jotain sinnepäin)

200 g chilimaustettua kikhernemakaronia
400 g naudan jauhelihaa
1 prk sipulimaustettua kaurakermaa
½ tuubi (n. 100g) tomaattipyrettä
juustoraastetta
mausteita

Huom! Kotimaista Kaurakasvisrasvasekoite ei sisällä gluteenia, mutta tuotetta valmistaneessa tuotantolaitoksessa on saatettu käsitellä gluteenia sisältäviä tuotteita.

1. Keitä kikhernepasta ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha, mausta omien mieltymystesi mukaan. Kaada kaurakerma pannulle, purista sekaan tomaattipyre ja anna kiehua hetken kokoon.

2. Kaada pasta ja jauhelihasoosi uunivuokaan, sekoita. Ripottele päälle juustoraaste.

3. Periaatteessahan pöperö on syöntivalmista vaikka ilman uuniakin, mutta henkkoht tykkään enemmän sulaneesta juustosta. Paista sapuskaa 225 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.

That's all, folks! Tällä kuitataan ensi viikolla neljä työpaikkalounasta :)

P.S. Tsekkaathan Tervensin verkkokaupan, alehinnat voimassa lokakuun loppuun asti!