Tukkaraporttia: kestääkö punainen väri hiuksissa?

Aloitin huhtikuussa luottoparturini kanssa projektin nimeltä Annista punapää. Kirjoittelin aiheesta jo aiemmin pariinkin kertaan, mutta ajattelin koota koko prokkiksen nyt yhden otsikon alle. Punainen väri hiuksissa on tunnetusti haastava, sillä ainakin meikäläisen kuontalossa se kestää kutakuinkin kaksi pesua, ja that's it. Hätiin otettiin Elumen-värit, joiden pitäisi pysyä hiuksissa paremmin. Miten kävi?

Ensimmäisellä kerralla mentiin näin:

Kevyt värin purkaminen -> ensimmäinen Elumen-kerta

Lopputulos oli semikiva, mutta ei vielä ihan sitä, mitä hain takaa. Kahden viikon normaalilla markettishampoolla suoritettujen pesujen jälkeen tilanne oli tämä:

Punaisuus hävisi, punertavuus jäi.

Toisella yrityksellä hiuksia vaalennettiin huomattavasti enemmän:

How you doin'?

Toisen Elumen-kerran jälkein lopputulos oli jo todella lähellä sitä, mitä halusin:

Red red red!

... mutta eipä tämäkään vielä kestävää onnea tuonut, vaan kahden viikon pesujen jälkeen oltiin tässä:

Yyh.

Tämän kerran jälkeen totesin, että ei taida edes Elumen yksinään riittää siihen, miltä haluaisin hiusteni näyttävän. Tämän kerran jälkeen koin myös ahaa-elämyksen: jumankekka, miullahan on kaapissa Colormaskia! Sitä värjäävää hoitoainetta siis, jota olin käyttänyt satunnaisesti jo aiemminkin.

Annoimme Elumenille parturini kanssa vielä yhden mahdollisuuden, mutta koska olen läträillyt Colormaskia päähäni sekä shampoon että hoitoaineen muodossa, en pysty varmaksi sanomaan, mihin asti itse Elumenissa olisi riittänyt vääntö. Joillakin se voi toimia ihan moitteettomastikin, mutta johtuuko sitten hiuslaadusta vai mistä, niin omalla kohdallani se ei yksinään pelitä.

Kosmetiikkajumalille siis kiitos Colormaskista. Tällä hetkellä käytän hoitoainetta, jolla värjään hiuksia noin 1-1,5 viikon välein, ja annan aineen vaikuttaa puolisen tuntia. Tämän lisäksi pesen hiuksia muutaman kerran viikossa Colormaskin shampoolla, ja lisäksi pari kertaa ihan perusmarkettikamalla. Ratkaisu tuntuu toistaiseksi toimivalta: vaatii kyllä vähän vaivannäköä, mutta lopputulos on yleensä sen arvoinen.

Näillä keinoilla tukka myös pysyy suht punaisena. Alla pari kuvaa tältä päivältä ennen ja jälkeen värjäyksen:

Ennen-jälkeen wc:n keinovalossa
Ennen-jälkeen ikkunan edessä luonnonvalossa

Luonnonvalossa eron huomaa parhaiten, ja luonnonvalossa kuontalo myös näyttää punaisemmalta vielä vähän kulahtaneenakin.

Kestääkö punainen väri siis hiuksissa vai ei? Ylläpidettynä kyllä, ilman vaivannäköä ei. Elumenista en tämän jälkeen ole muodostanut jyrkkää mielipidettä suuntaan tai toiseen: yksinään se ei hiuksilleni riitä, mutta sen ja värinpoiston ansiosta tukkani on huomattavasti vastaanottavaisempi Colormaskille kuin aiemmin.