"New year, new me" - or not

Uusi vuosi ja uudet kujeet jakaa mielipiteitä. Oikeastihan mitään ihmeellistä ei tapahdu yhdessä yössä tai kahdessa päivässä. Mutta se millä on väliä, on se, että mitä ajattelet. Vuoden vaihtuminen on otollinen aika muutoksille, tavoitteiden asettamiselle ja muulle, koska usein mieli on odottavainen ja toivoa täynnä. 

Kuitenkin, saman asian voi tehdä minä päivänä tahansa. Meidän jokaisen voima ja vahvuus on juuri siinä, että voimme minä tahansa päivänä päättää aloittavamme alusta, aloittavamme uudestaan ja tekevämme muutoksen. Pelkkä päätös ei kuitenkaan riitä. Siun täytyy uskoa siihen, luottaa itseesi ja omiin kykyihisi ja muistaa se, että pitää tehdä töitä, paljon töitä. "New year, new me" on mielestäni bullshittiä silloin, kun sanotaan ja puhutaan kaikenlaista, mutta sitten ei kuitenkaan tehdä mitään niiden asioiden eteen. Mistä lähtien muutosten tekeminen ja rutiinien muodostaminen on ollut helppoa? Ei ikinä. Loppujen lopuksi sillä mitä sanot ei ole mitään väliä, vaan sillä että miten toimit ja mitä teet. Toisaalta arvostan todella paljon sitä, että nähdään asioita joissa voitaisiin tehdä muutoksia, ja luvataan muuttaa ne. 

"Actions speak louder than words." 

En tee uudenvuoden lupauksia, vaan asetan tavoitteita ja unelmoin. Sen lisäksi teen pientä "mielen detoxia", yritän jättää tiettyjä, itselleni haitallisia ja negatiivisia ajatuksia ja tunteita taakse ja keskityn rakentamaan uutta, kasvamaan ja kehittymään ihmisenä. Tein aiemmin postauksen asioista, mitä olen oppinut vuonna 2018. Siihen pääset tästä.

Nyt kerron asioista, jotka aion varmasti jättää taakseni parhaani mukaan. Tosin olen varma, että nämä ajatukset ja tunteet vielä yrittävät punkea mieleeni huonoina hetkinä, mutta aion parhaani mukaan järkeillä ja opetella työntämään ne sivuun. 

Se onnistuu niin, että keskityn positiiviseen, mutta samalla koitan muistaa nämä asiat. Kun huomaan lipuvani sinne suuntaan, voin koittaa tietoisesti shiftata ajatukseni pois näistä meitä rajoittavista ajatuksista:

-Oman pystyvyyden dissaaminen, se että en usko itseeni. 

-Täydellisyyden tavoittelu. ( Täydellisyys on tylsää, niinpä sen tavoittelussakaan ei ole mitään järkeä!)

-Menestymisen pelko. (Kun menestyt, ansaitset sen! Se ei ole vahinko, eikä sattumaa, vaan juuri sitä mitä pitikin tapahtua. Usko siihen ja ihmeellisen hienoja juttuja alkaa tapahtua)

-Epäonnistumisen pelko. (Epäonnistumiset voivat opettaa enemmän kuin onnistumiset. Tilanteista ja meistä itsestämme. Kaikki riippuu omasta suhtautumisesta. )

-Odotukset. ( Suhtaudu kaikkeen avoimin mielin. Odotukset yleensä pilaavat lähes kaiken ja monet pettymyksemme johtuvat odotuksista. )

Millaisia tavoitteita olen muun muassa asettanut tammikuulle? 

- "päiväkirjan" kirjoittaminen päivittäin. Eli omien ajatuksien virtaa vaan paperille. Saattaa tuntua oudolta aluksi, mutta kirjoittamisen jälkeen mieli on paljon selkeämpi. 

-Meditointi/tekemättä oleminen vähintään kahdesti viikossa. Mieluiten joka päivä. ( En halua asettaa liian vaikeita tavoitteita, koska silloin yleensä luovutamme liian helposti. Enemminkin nostan määrää pikku hiljaa. )

-tanssiminen, jooga, kirjan lukeminen tv:n tai puhelimen tuijottamisen sijaan. 

-Latteart joutsenen oppiminen töissä. 

Millaisia tavoitteita työ ootte asettaneet vuodelle 2019?

xx Noora