Johtajuudessa kasvaminen

Eipä kuule tylsää ole kerennyt olemaan tässä kuukaudessa. Kyllä on riittänyt menoa ja meininkiä ja varaallisia tilanteita. Kotona remontti etenee ja töissä kuhisee. Matkalaukku koko aika pakattuna ja valmiina matkaan, 2 viikkoa sitten oltiin koulussa. Edellinen viikonloppu Kuopiossa ja huomenna nokka kohti jälleen Lappeenrantaa kohden

Olin viime viikonloppuna nuorkauppakamarin Johtajuusakatemissa, olen saanut kasvaa monissa asioissa ollessani kamarissa mukana. Nyt on sen hetki mitä olen odottanut. Minut valittiin vuodelle 2018 Keski-Uudenmaan Nuorkauppakamarin puheenjohtajaksi. Johtajuusakatemiassa käytiin erilaisia puheenvuoroja joiden avulla oivallusten kautta pystyy kehittämään omaa ajatteluaan johtajuudessa vapaaehtoisjärjestössä. Nuorkauppakamarissa siis ei makseta palkkaa, vaan annetaan mahdollisuuksia kehittyä niin kouluttajana kuin johtajana. Puhumattakaan kaikista verkostoitumismahdollisuuksista ja muista koulutuksista. 

Minusta on erittäin herkullista käydä tätä nuorkauppakamarin johtajuus polkua ( 3 LED ) ja olla opiskelemassa Saimaan AMK:ssa johtajuuden kehittämistä. Saan viedä käytäntöön oppimani asiat ja kokeilla uusia asioita niiden pohjalta. Samalla myös kehittää itseäni niin korkeakoulussa kuin elämässä.

Ollessamme Kuopiossa muiden Suomen Nuorkauppakamarin tulevien puheenjohtajien kanssa, pääsimme tutustumaan ympäri Suomea oleviin kamareiden tuleviin johtajiin ja erilaisiin tilanteisiin eri puolella Suomea. Puhumattakaan Alue A:n puheenjohtajista. Meitä on A:lla 21 puheenjohtajaa joista suurin osa oli mukana kehittämässä itseään. 

Normaalisti elämäni ei ihan näin kuhisevaa ole. Jopa tylsääkin on. Nyt tähän marraskuuhun vain on mahtunut hyvin monta suomen kolkkaa ja uusia mielenkiintoisia asioita.  Tämän viikon hyvinvointi vinkiksi nostankin Deepak Chopran ja Oprahin meditaatio haasteen. Olen kuunnellut niitä muutamia 21 päivän haasteita ja kyllä niissä on hyviä nostoja. Eri toten tässä kohtaa kun on haipakkaa niin teemana on juurikin ajanhallinta :D . Opettelen koko aika paremmin pysähtymään, edes 17 sekunniksi kerrallaan. Jolloin saan aivoni rauhoittumaan, sykkeeni hiljenemään ja mieleni selkeytymään. Vedän syvää henkeä ja nautin siitä pienestä hetkestä. Ja sillä saan kerättyä ajatukseni ja voimani kansaan. Miten sinä sen teet? Miten pidät itsesi selväjärkisenä arjen monitahoisessa ärsyke maailmassa? 

On muuten huikean kaunista katsella noita leijailevia lumihiutaleita! Nyt remontti kutsuu luokseen. :)

Oivallista arkea sinne päin!

<3 Saija