Kevät ja linnun viserrys

Istun tällä hetkellä portaillani, kotona. Kuuntelen kun tie kaukaisuudessa suhisee autoista on viel työmatkalaisia liikkeellä. Kuuntelen kun lentokone lentää yläpuolellani ja vesirännissä tiputtaa sulava vesi kun aurinko paistaa niin kirkkaasti. Olen miettinyt kovasti omaa opinnäytetyö aihettani ja oman osaamiseni selkeyttämistä opintojen myötä. Tässä istuessani pohdiskelen mihin suuntaan lähden viemään taitojani. 

Törmäsin muutama vuosi sitten FB:ssa oheisen kuvan. Ja se tuli minulle juuri muistoissa uudelleen. Sopii tämän hetkiseen pohdintaani.

Olen yleisesti hyvin syvästi pohtiva ihminen, miksi maailmankaikkeus on ja miten me toimimme, jne. Kysymysten tulva on loputon mitä mielessäin pyörii. Mutta tämä asia, mikä on se oma tarkoitus elämässä tulee aika ajoittain uudelleen ja uudelleen pintaan. Omat ajatukseni tarkoituksesta on tässä hetkessä. Uskon että jos olen jossain vaikkapa työssä juuri nyt niin se on minun tarkoitukseni olla siellä nyt mutta välillä tulee mieleen että oliko tämä juuri sitä mitä haaveilin tekeväni vai vain väipysäkki kohti sitä mitä teen. 

Uskon välipysäkkeihin, äärimmäin merkityksellisiin ja tarkoituksen mukaisiin sellaisiin. Välillä tuntuu että ei ole siellä missä pitäisi mutta kun aikaa kuluu niin näkee selkeämmin miksi juuri nyt onkin missä on. Tälläinen kärsimätön "mutta kun" ja "miksi ei  jo nyt" jne. ihminen välillä vaan saa havahtua uudelleen ja uudelleen muistamaan oman pienuutensa/suuruutensa kokonaisuudessa. 

Toinen syy miksi on hyvä pysähtyä on loma. Sillä olen par aikaa. Tein itselleni listan (mielessäni) etten tee täät tai sitä tai tuotakaan vaan olen vain. :D Ja niin hienosti kun se onnistuikin niin pakko myöntää itsensä kontrollointi ei ole tässä kohtaa järkevää. Olen kyllä lomaillut kanssa, nukkunut pitkään ja vain ollut. Nyt alkaa olla se hetki kun mieli alkaa taas toimimaan paremmin, selkeämmin & raikkaammin. Itsestään huolehtiminen ja pause nappia painaminen on välillä todella tärkeää, jos ei muuta nin muutamaksi minuutiksi. Näin ajatuksemme rentoutuvat ja olemme avoinna uusille ideoille. 

Tässä kohtaa kun pysähtyy niin huomaa kuinka hyvin asiat oikeastaan elämässä on. En tarkoita nyt täydellisesti kaikki elämässä hyvin vaan niin että olen itse kiitollinen että voin istua kotini rappusilla ja kuunnella luontoamme, luonollisia ja vähemmän luonnollisia, ääniä. Aina elämässä tulee erilaisia muuttujia joiden vuoksi joskus elämässä menee paremmin kuin toisinaan taas on haasteita jotka mietityttää. Silti jokaisesta haasteestani elämäni aikana olen selvinnyt jopa niistä kasvanut. Ehkäpä jopa oivaltanutkin jotain merkityksellistä elämäni kannalta. 

Minulla ei ole aina selkeänä missä ja miten minun tarkoitukseni tulee näkymään mutta tiedän että nautin tehdä tätä matkaa. Elämäni matkaa. En koe että yksin talsiessani tätä elämää olisin juuri tässä vaan jossain pimeämmässä paikassa, siksi uskonkin vahvasti "Yhdessä olemme enemmän!" teemaan enemmänkin kuin viime vuoden ajan, sen ollessa 100-vuotiaan Suomemme slogani.  Koen etten olisi tässä ellei minulla olisi ollut matkalla upeita valmentajia ja mentoreita jotka ovat osanneet oivalluttaa merkityksellisiä asioita selkeämmäksi itselleni. Siksipä kerronkin seuraavasta mahdollisuudesta myös teille. :)

Meillä Keski-Uudenmaan Nuorkauppakamarissa on alkanut koko Suomen kattava Mentorointiohjelman aktori haku. 

Olin viime vuonna vetämässä prohektiamme tiimini kanssa. Mentorointiohjelma on minusta erittäin kaunis prosessi, jossa pääsee keskustelemaan omista vahvuuksistaan ja selkeyttämään omia työelämän tavoitteitaan. Ohessa on kuva viime vuoden päättäjäis tilaisuudesta jossa kävimme läpi mentorointiohjelman prosessia ja päätöstä.

Mentorointiohjelman Aktorit ja Mentorit vuosimallia 2017

Oli huikeaa kuunnella sitä miten prosessi on vaikuttanut Aktoreiden ja Mentoreiden elämään myönteisesti. Kiitos mentoreille 2017! Tämä jos mikä muistuttaa meitä siitä että yhdessä me olemme todella enemmän! Tervetuloa mukaan Mentorointiohjelmaan! Aktori, hae mukaan  tai lue lisää sivuiltamme.  Olen saanut itse huikeaa tukea ja kannustusta meidän ansioituneilta mentoreiltamme, on ilo että he haluavat jatkaa mukanamme.

Oivalluttavan & rauhaisan ihanaa pääsiäistä kaikille!

- Saija