Muotoilu, mitekäs se nyt menikään?

Pakko myöntää että mielessä on syttynyt lamppu. Tai noh on se ollut siellä aikaisemminkin päällä mutta Palvelumuotoilu ja muutenkin muotoilu sinänsä on herättänyt mielenkiintoni todella voimakkaasti. 

Karrikoidusti sanottuna muotoiluna voi miettiä joko ihan fyysisten tilojen vaikkapa muotoilut ja yhtälailla palvelumuotoilu jälleen taas se palvelun muokkaaminen sellaiseksi mikä todella toimisi. (JA siis tämä ääri kiteytys). Kun kuutelen luentoa ja mietin muotoilua, sähköisiä palveluita ja käytettävyyttä jne. niin nyt alkaa kolahtamaan se mistä oma liekki alkaa liehumaan.

Minä rakastan kauneutta, yksinkertaisuutta ja selkeyttä. Olen tässä männä viikolla muotoillut kamarimme tulevaa toimintasuunnitelmaa, ja ihan liekeissä ollut siitä että nyt taas mennään eteenpäin. Kehitetään, testataan toimiiko tämä ja sitten kehitetään ja taas testataan jne.. Sitähän se kokeilukulttuuri on. 

Mutta nyt kun olin hitusen myöhässä tänään tänne tunneille tullessani ja huomasin että olemmekin LUTin puoleisissa tiloissa. Uudet tilat alkaa olla valmiita ja avattu käyttöön. Olipa silmiä miellyttäviä tiloja. 

Tässä mietinkin onkohan suuntani muuntumassa omassa ammatillisuudessani vielä enemmän miettimään miten nämä meidän SOTE palvelumme voisikaan suunnitella hieman toiselta kansilta. Tämä opintojakso on ollut kyllä itselleni todella tärkeä, saanut paljon uusia väyliä omaankin uraa ajatellen, mahdollisuuksia luoda on äärettömästi. Miten ne saisi a, näyttämään ja olemaan helppokäyttöisiä b, selkokielisiä ja ytimekkäitä c, luoda palvelu vs. virkamies ilmapiiriä. 

Tuota listaa voisi jatkaa vaikka kuinka paljon. Päässä sykkii erilaiset kehittämis ideat, miten saisikaan ne käytäntöön maanantaina. :) Mutta näinhän tämä elämä menee, pala kerrallaan.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

-Saija