Opiskeleminen työn ohessa, rankkaa?

Minulta on moneen kertaan kysytty onko rankkaa kun opiskelee vielä töiden lisäksi? Naurahdan yleensä siinä vaiheessa koska olen tälläinen toiminnan ihminen joka on jo aktiivi toimija nuorkauppakamarissamme, tänä vuonna puheenjohtajana. Tarkoittaa siis sitä että tiedän mihin itseni olen laittanut ja mitä kaikkea olen saamassa aikaan tämän vuoden aikana.

Viime perjantaina kun lähdin kesken kokouksen Mäntsälästä ajamaan kouluun, hieman myöhästyen tunnilta kun koulu alkoi kahdelta. Täytyy myöntää että siinä hieman painoi jo viikon työt ja muut mielessä, mutta tunnin ollessa niin kiinnostava eli sähköisistä asioinneista, palvelumuotoiluun liittyen, pysyin hyvin hereillä ja oli mukavat tunnit. Koulu päättyi perjataina seitsemän jälkeen josta siinä vaiheessa jo hieman väsyneenä lähdin ajamaan kohti hotellia. Ajattelin mielessäin että ihanaa kohta voi relata ja syödä hyvin, mennä ajoissa nukkumaan tenttiä varten joka lauantaina oli (pari tentti, joka oli ihan mahtava kokemus).

Majoitumme Lappeessa, sinne on mukava mennä. Viime perjantainakin kun oli jo oikeasti väsynyt päivästä oli ihana saapua respaan vastaanottamaan huoneen avainta. Minulla oli aivan ihana nainen vastassa, jonka kanssa päiviteltiin päivää ja opintoja. Oli ihanaa että minut siinä kohdattiin niin hyvin, avain sanana läsnäolevasti.

Vein huoneeseen tavarani ja siirryimme siitä syömään samassa kerroksessa olevaan Trattoria Casa:n. Siinä on kanssa yksi monista mukavuus syistä valita Lappee itselle, että se on osa kauppakeskusta. Pääsee käymään kaupassa, syömässä vaikka leffassakin ihan saman katon alla. Voin sanoa että näillä tuulilla ja tuiskuilla se on luxusta pitkän päivän päätteeksi.

Aivan ihanan rauhallinen paikka, vaikka ihan avonainen kauppakeskuksen osa. Ihanan rauhallinen ja lämmin tunnelmainen ravintola. Ihania yksityiskohtia Ja taivaallinen ruoka! Saimme alkupalaksi ihan taivaallista leipää. Muista ruoista ei sitten kerinnytkään nälkäisenä ottamaan kuvia. :)

Trattoria Casa:ssa söimme porukalla erittäin hyviä italialaisia ruokia, mutta senkin kruunasi erittäin loistava ja läsnäoleva tarjoilija. Hän osasi ottaa meidän huomioon ja silti antaa meille oma tila jossa saimme todella nautiskella, pastaa & pitsaa sekä salaattia. Nam. Itse otin neljä vuosi aikaa, hieman tuunattuna (ilman lihaa) ja se oli suussa sulavaa. Suosittelen!

Ruoan jälkeen oli hieman levoton olo, kun vielä mielessä pyöri seuraavan tentti. Menimme porukalla saunaan ja uimaan hotellilla. Olipa muuten hyvät löylyt sähkösaunaksi ja ihanasti sisustettu koko allas alue. Vedessä oli jännitystä kun siellä oli toisessa päässä mahdollisuus uida virtausta vasten.

Ihanan rauhallinen ja himmeän valaistuksen tila. Aivan ihana! Rakastan uimista! Juuri sopivan kokoinen allas jossa pääsi jo hyvään uimisvauhtiin. Sai rauhassa istahtaa saunan jälkee tai levähtää umisen jälkeen.

Tämän jälkeen kyllä oli hyvin rento olo siitä siirryimmekin tavoittelemaan unta. Kyllä  Lappeessa on hyvin kotoisa olo (niin kotoisa kuin hotellissa voi olla) kun sinne koulupäivän päätteeksi saapuu lepuuttamaan mieltään & kehoaan.

Lauantaina koulu alkoi poikkeuksellisesti jo kahdeksalta, lähdimme aamulla kiireesti koululle tenttiä varten. Meillä oli tutkimusmenetelmiin liittyen tentti, jonka tosiaan teimme paritenttinä. Se oli erittäin mielenkiintoinen ja hauska kokemus. Saimme luoda yhdessä ja vertailla muistikuvia kurssista. Elämäni mukavimpia tentti kokemuksia! Saimme nauttia sen päälle Niina Nurkan vetämästä opintojaksosta, opinnäytetyöhön liittyen. Hän myös toteutti meillä Living Lab-tehtävän.

Living Lab:n tulen viemään töihini, tavalla tai toisella. Tehtiin viisi ryhmää, jossa jokaisessa pöytä ryhmässä oli puheenjohtaja ja jokaisen pöydän PJ jäi pöytään kysymyksen kera. Tämän myöden viisi ryhmää kävi vuorollaan pöydässä ja sen myöden kertoivat vastauksia omista kokemuspohjistaan liittyen kysymyksiin. Se oli erittäin mielenkiintoista päästä näkemään miten se toimi ja miten sillä saatiin kerättyä todella herkullisella tavalla tietoa kokemuspohjasta mikä heillä oli kysymyksiin liittyen.

Lähdin lauantaina Lappeenrannasta innostuneen onnellisena kotiin mieheni ja karvapallojemme luokse. Ja näin opiskelija viikonloppu oli siinä. Joskus jos osuu tehtävien palatukset kerralla yhtenä sumana niin silloin on kuormittavaa mutta kun suunnittelee ja tekee ajoissa tehtävät niin ei tämä vielä ole liian kuormittavaksi ole muuttunut, päinvastoin. Tästä saan omaan työhöni eväitä. Tietenkin joskus iskee lorvikatari ja olisi ihanaa vaan jättää menemättä ja vain olla. Mutta nämäkin on valintoja, ja nyt valitsen näin: Kehittyä omana itsenäni ja ammattilaisena jona olen.

Oivallisin terveisin,

Saija