Suomen Itsenäisyyden Juhlavuosi

Suomen Juhla vuosi on näkynyt ja kuulunut ympäri vuoden. Tavallaan joissain kohtaa ehkäpä jopa liikaa mutta toisaalta taas oikeasti annetaan kuulua senkin edestä, onhan nyt suuri juhla. Olemme 100-vuotias kansa. Oli erityinen ilo tällä viikolla huomata Oulun poliisien tervehdys somessa, heidän tervehdyksessään oli voimaa. 

Suomi on iso maa, tuhansien järvien maa. Majesteettisten puiden maa. 

Ja Pohjoisessa Joulupukin maa kauniin taianomaisena. 

Jäin näissä tunnelmissa miettimään tätä vuotta. Onko se vain minä vai onko maamme hieman rauhoittunut viime vuoden suurista muukalaiskohuista? Onko se niin, vai onko se minun virhe kuvitelma, että tänä vuonna olemme ehkäpä opetelleet kohtamaan Suomalaisuuden moninaisuuden merkitykset? Mitä Suomalaisuus on? Mikä meistä tekee sen mikä me olemme? Tässä humoristinen listaus meidän ominaisuuksistamme. Mutta vakavasti ottaen, osaammeko me oikeasti arvostaa että meiltä on lähtenyt maailmalle huikeita keksintöjä. Me luomme, keksimme, haaveilemme, toteutamme unelmiamme ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Meillä on sisään rakennettu halu kehittyä ja kehittää. Voitte väittää minut väärässä olevaksi tässä asiassa mutta jotenkin näen meidät varsinaisena Pellepelottomana, koko kansana. Me olemme kaukana täydellisyydestä, me emme vielä ihan osaa leikkiä hiekkalaatikolla toistemme kanssa mutta pikku hiljaa paremmin ja paremmin sekin luonnistuu.

Luulen että me tarvitsisimme selkestäi silmiä avaavaa vahvuuksien auki kirjoittamista. Meissä on niin paljon ja me pidämmme itsessämme ja toisissamme täysin itsestään selvyytenä. Olemme kansana jukelittoman vaatimattomia. Ja tässä kohtaa se ei ole hyvä asia. Me unohdamme meidän "SuperVoimamme". Meillä kaikilla se on. Se on osa sitä meidän ainutlaatuista taitoamme ja Suomalaisuuttamme. 

Mitäpä jos tämä meidän 100-vuotissynttäri olisikin uuden alku, tavalla jota ei osata vielä tulkita. Jonka näkee vasta kymmenien vuosien päästä. Uusi alku sille että me todella arvostaisimme itseämme, toisiamme ja maatamme monissa poikkeuksellisissa asioissa. Elämmme on ihmeellistä, jos sen oikein oivaltaa. Ja näin minä päätän sen oivaltaa.

Hyvää Syntymäpäivää meille kaikille, pysyköön se meillä sisällämme tästä edespäin! Hyvä Me ja Meidän maa!

<3

Saija