AVAJAISHULINAT: Yogelina ja treenijuttuja (ARVONTA!)

Mulla on aina ollut vähän ristiriitainen suhde liikuntaan. Lapsena ja yläasteella liikuin joka paikkaan pyörällä, ja lukkarissa oli ysilläkin vielä ainakin viisi tuntia pakollista ja valinnaista liikuntaa viikossa. En silloinkaan tykännyt tietyistä lajeista (pesäpallo, hiihto, koripallo, suunnistus), mutta suurimmaksi osaksi nautin liikunnasta sen lähes jokaisessa muodossa. Ysillä aloin myös käymään äitin kanssa ensimmäistä kertaa kunnolla salilla, kun LadyLine tuli Kotkaan. Muistan itseasiassa, kuinka jokaisesta uudesta jäsenestä jonka hankit sai viisikymppiä käteistä ja käytiin aina kavereiden kanssa hakemassa viikonlopun rällästysrahat värväämällä toisiamme jäseniksi :D 

Lukiossa hyötyliikunta väheni autoilevan poikaystävän myötä, ja koululiikuntakin jäi vähemmälle muiden kurssien takia. Lihoin parissa vuodessa yli kymmenen kiloa, ja vaikka silloin olin vielä reilusti hoikempi kuin esimerkiksi nyt, niin koin tarpeelliseksi laihduttaa ensimmäistä kertaa elämässäni. Liikunta ei tuntunut niin tarpeelliselta kuin sokerilakot, atkins ja muut jojoiluun myöhemmin johtaneet dieetit.

Liikkumiseni on nykyään turhan projektiluontoista. Liikutaan verenmaku suussa häitä varten melkein vuosi, ja lopetetaan kuin seinään. Treenataan salilla häämatkaa varten aamukuudelta PT:n kanssa monta kertaa viikossa (=> maksetaan maltaita) ja vietetään kaikki illat pk-lenkeillä kuntokeskuksen crosstrainerillä, ja sitten kahden viikon flunssa katkaisee upean kehittymisen kuin kanan kaulan. 

Sitten kun pääsen jumppaamisen ja saliharjoittelun makuun ei minua estä mikään, mutta se makuun pääseminen ja aloittaminen on aina vaan niin tavattoman hankalaa. Olen periluonteeltani ihan patalaiska, ja jään sata kertaa mieluummin sohvalle koneen kanssa perustelemaan treenaamattomuuttani itselleni. Siinä olenkin ihan mestari! Perustelemisessa! Minulla on miljoona eri selitystä ja liikkumattomuuteen "oikeuttavaa" vapaudut vankilasta-korttia, jotka voin vetäistä hihasta kun joku pyytää lenkille/salille/bodypumppiin. 

Olen hurahdellut useampaankin lajiin, kuten esimerkiksi tanssiin, spinningiin, uintiin, ratsastukseen, tavoitteelliseen salitreeniin ja moneen, moneen muuhun. Noista mainituista esimerkeistä mulle luontaisimpia ja suurinta nautintoa tuottavia ovat tanssi, uinti ja ratsastus. Muut kaikessa kivuudessankin tuntuvat liikunnalta ja treenaukselta, kolme aiemmin mainittua eivät. Tällä hetkellä uinti ja ratsastus saattavat olla ainoita, joihin mun kunto riittää, se kun on parin vuoden liikkumattomuuden takia niin rapatasolla, että oikein nolottaa. 

Huonon kunnon lisäksi mun ryhti on imetyksen ja vuuuoooosien päätetyön takia ihan sysisurkea. Olenkin ryhtynyt (tai no ainakin aion ryhtyä) tositoimiin sen parantamiseksi! Kotkaan avattiin Mussaloon uusi joogastudio Yogelina, jonka "äiti" Elina on mun kaveri. Elina on tuttu jo Huumalta, sillä hän työskenteli siellä respahommissa ja veti loppuaikoinaan myös joogaa, kunnes rohkaistui perustamaan oman studionsa Savotalle. Ja onneksi rohkaistui, sillä vierailuni perusteella hänet on luotu auttamaan ihmisiä löytämään oman kehonsa ja mielensä tasapainon ja hyvinvoinnin. Studio on kauniisti ja tunnelmallisesti sisustettu ja rempattu, ja fiilis on lämmin ja vastaanottavainen. Tunteja on monipuolisesti ja opetus taatusti laadukasta. 

Jotta joku teistäkin löytäisi oman zeninsä Elinan avulla, arvommekin yhdelle onnekkaalle YOGELINAN 10x-KORTIN! Osallistumaan pääset:

1. Tykkäämällä Yogelinan fb-sivusta

2. Jättämällä BLOGIpostauksen (EI siis Yogelinan fb-päivityksen kommentteihin) kommenttikenttään sanan "ommm" ja sähköpostiosoitteesi, jotta voin ottaa sinuun yhteyttä mikäli onni osuu kohdallesi!

Palkinnon arvo on 120€ ja kortti on voimassa 3kk! Osallistumisaikaa on viikko, ja palkinto arvotaan (ja voittaja julkistetaan blogin fb-sivuilla) 8.4 perjantaina. Superisti onnea kilpailuun, huomenna vuorossa olisi arvonnan täydeltä kauneutta...