Bloggaajapäivä Aholafarmilla

Tein tämän postauksen jo kerran, ja sitten kävi niin mukavasti, että selain kaatui ja vei sen mukanaan. Awesome. Nyt siis uusi yritys, josko tällä kertaa selviäisin loppuun asti.

Toissapäivänä, eli perjantaina pääsin vihdoin osallistumaan Starboxin bloggaajatapaamiseen, joita on järjestetty jo kaksi kertaa aiemminkin, mutta joihin en ole kerennyt mukaan. Tällä kertaa päivä järjestettiin Kotkan alueella, ja se alkoi puoliltapäivin Aholafarmilla Haminassa! Kiiruhdin paikalle metsätietä ihan tommimäkisenään ja löysin muut bloggaajat sekä SB:n edustajia seisoskelemasta kauniisti harmaantuneen ladon edestä. 

Pääsimme heti tutustumaan paikkoihin ja ruokailemaan, mutta ennen kuin lupa koskea mihinkään heltisi, piti kaikkien ensin ottaa rutosti kuvia tarjoiluista. Perus. Tilan emäntä Tuula esitteli tilan toimintaa ja kertoi meille ateriamme osasista ja alkuperästä, KAIKKI ruoka oli lähiruokaa! Saatoin siis mässäillä hyvällä omallatunnolla. 

Puiset lautaset kirvoittivat ihastuneita huokaisuja

Pääruokana oli possua uunijuureksilla ja kermaperunoilla, ja lisukkeena villivihannessalaattia, itsetehtyä ruisleipää ja nokkosrieskaa. Jälkiruokana vadelmakiisseliä ja kermavaahtoa. Kaikki ruoat olivat laktoosittomia ja HERKULLISIA!  

Puolukkasurvoskin oli Tuulan anopin itse keräämistä puolukoista tehty

 

Nokkosrieskan päällä valkosipulimousseksikin tituleerattua Tuulan yrttilevitettä ja Sippolan emmentalia
Uunijuurekset on usein vähän meh, mutta nämä oli kyllä TAIVAALLISIA!

Kyytipojaksi nautimme omista marjoista tehtyä herukkamehua, joka maistui musta sille, mille arvelisin muumien vaapukkamehun maistuvan! <3 Noi mukit oli hauskat!  

Herkuteltuamme antaumuksella siirryimme päivän asiaosioon, kun Kaakon viestinnän sisältöjohtaja Pekka Lakka kertoi meille vinkkejä parempaan kirjoittamiseen. Kävimme läpi myös vähän Starboxin tulevia tuulia ja huomasin nyökytteleväni typerästi koko puheenvuoron ajan kun olin kaikesta niin samaa mieltä. Saimme myös ammentaa Pekan pitkää kokemusta alalta ja kysellä mieleen tulleita kysymyksiä kirjoittamisesta ja bloggaamisesta. 

Pekka ja hieno violetti rokkitukka :)

Kun oli lopulta aika siirtyä seuraavalle etapille, eli n. sadan metrin päässä olevalle kodalle, päätin käyttää hyväksi pienen kuvaushetken. Houkuttelin Jennin nappaamaan minusta pari kuvaa, kun ei musta yleensä ole yhtään kun olen aina vaan kameran takana. 

Mulla oli taas ihan übernaisellinen asu valittuna.

 Kävelimme kuvattuamme kodalle, jossa meitä odotti nokipannukahvitarjoilu raparperipiirakalla ja voisilmäpullalla. Koska en juo kahvia, päätin keskittyä herkulliseen leivospuoleen sitten extratarkasti. Tuula kertoi meille tilan palveluista, joihin kuuluu mm. hevoskärriajelua, offroad-ajelua metsässä ja ralliautokuljetusta. Farmilla järjestetään 17.6 maatilatori, joka kannattaa ehdottomasti mennä tsekkaamaan! 

En oo varmaan koskaan syöny noin pehmeetä raparperipiirakkaa! <3

Ulkona kaikki ruoka maistuu jotenkin paremmalle, ja pullanmässytyksen lomassa tajusin vilkaista kelloa. Huomasin kauhukseni sen olevan puoli kolme, ja muistin luvanneeni olla hakemassa synttärijuhlapizzoja kolmelta Korelan baarilta! AAARGH! Aholafarmilta ajaa meille Karhulaan puoli tuntia, eli myöhästyisin jokatapauksessa, vaikka ajaisin tuhatta. No, laitoin samantien viestiä Tiialle, jonka tiesin väsäävän pizzojani paraikaa, ja huikkasin nopeasti moikat muille bloggaajille ja järjestäjille ja lähdin puuskuttamaan takaisin autolle. Olin viisitoista yli kolme Korelan baarin pihassa, ja kannoin höyryävät ja ihanalta tuoksuvat pizzat autoon. Seuraava suunta olikin sitten kohti Pyhtäätä, mutta siitä lisää omassa postauksessaan! 

Kiitos Starboxin väelle ikimuistoisesta päivästä, Aholafarmille meidän perhe menee taatusti uudestaankin! :)