Dieetin päivä 8: Painopäivitys, preppausta ja leiksailua

Viikko dieettiä takana, still alive peeps! Mulla olisi vielä toinen viikko täyttä herkuttomuutta edessä, mutta en ihan rehellisesti ole kaivannut karkkia tai sipsiä tai muita epäterveellisiä asioita yhtään niin paljon kuin ajattelin. Enemmän olen ikävöinyt mahdollisuutta syödä eineksiä ja LEIPÄÄ! Mieli siis haikailee helpon elämän perään, sillä ruokavalion noudattaminen vaatii ruuanlaittoa. Minähän nyt olen tunnetusti patalaiska tällaisissa asioissa, joten ruokien valmistus on osoittautunut suurimmaksi koetinkiveksi viikon aikana. 

Tässä annos yrteillä maustettua ahventa, s'il vous plait.

Olen paistanut paistileikkeitä uunissa kuusi kerrallaan, ja keitellyt perunoita niiden kylkeen. Kalaa on mennyt myös kiitettävästi, lohen, tonnarin ja ahvenen muodossa. Inkivääri, ruohosipuli ja sitruuna ovat olleet mun parhaita kavereita ruuanlaitossa viime viikolla. Olen myös yllättänyt itsenikin kykenemällä pariin uskomatonta tahdonlujuutta vaativaan koetukseen; hain perjantaina piiitkän päivän päätteeksi Markolle BigMac-aterian mäkkäristä, ja ajoin sen sulotuoksuja sisäänhengittäen kotiin katsomaan vierestä, kun Marko söi. Osallistuin myös kyseisenä perjantaina SoMa:n uusien tilojen avajaisiin, jossa tarjolla oli maailman herkullisimman näköistä täytekakkua. Join vettä. Noista bileistä luvassa vielä oma postauksensa!

Eilen maanantaina mulla oli viikon ainoa vapis, ja me vietettiin sitä hakemalla meidän kummityttö meille päiväksi leikkimään. Ensin käytiin kahvilla ja vähän hullistelemassa Pasaatissa, ja loppupäivä hengailtiin meillä kotona ja läheisellä leiksalla. Elle söi arviolta puoltoista kiloa hiekkaa ja kaatusi satatuhatta kertaa. Oli mukavaa. 

Kun kummityttö My oli kivan päivän päätteeksi palautettu onnistuneesti takaisin perheensä pariin, alkoi meillä ruuanpreppausurakka. Höyrytin yhden ison bataatin kuutioina, ja paistoin reilun puoli kiloa paistikanasuikaleita odottamaan tulevia nälän hetkiä. 

Yksi ihan ylitsepääsemättömän vaikea asia on ollut salaatin pilkkominen! En tajua yhtään mikä siinä on niin vastenmielistä, mutta nyt silppusin yhden kerän jäävuorisalaattia, muutaman retiisin ja pussillisen luomu-babypinaattia isoon astiaan, josta voin sitten ammentaa vihreää voimaa särpimeni kylkeen. Tähän vaan kurkku ja kirsikkatomsku mukaan niin avot! 

Noudin myös postista tänään Aminopörssiltä tilaamani laktoosittoman, suklaanmakuisen proteiinijauheen. Maku oli ekan testin perusteella oikein mainio, mieleen tuli ne lehmäkarkit, semmoiset murtuvat toffeet! Approved! 

Paino oli tänä aamuna ennen aamiaista 77,4kg, eli ekan viikon aikana tipahti 2,6kg. Pääosinhan tuo on nestettä, sillä lisääntynyt vedenjuonti on laittanut ravaamaan vessassa tiuhaan. Hormonaalinen kiertoni on kuitenkin siinä vaiheessa, että keho sitoo nestettä tiukemmin, if you know what I mean. Katsotaampa taas ensi viikon alussa, ollaanko silloin kuinka paljon lähempänä sitä Cassun asettamaa tiukkaa kuuden kilon pudotustavoitetta.