Elämäni ensimmäinen jalkahoito!

Joko mulla on pelkkiä huonoja kenkiä, tai sitten vuosien myötä hiipinyt ylipaino on asettanut jalkaparkani sen verran kovan paineen alaiseksi, että tiettyihin kohtiin syntyy kovettumia. Olen harvakseltaan jaksanut raspailla niitä suihkussa, silloin kun ne ovat rikkoneet esimerkiksi sukkahousuja. Siksipä tartuin ilomielin työkaverini Paulan tarjoukseen tulla kokeilemaan hänen yrityksensä hoitola Vivan tarjontaa! Hoitola sijaitsee Kotkassa kaupungintalon takana, osoitteessa Rauhankatu 4 F 123!

Vaikka itse kauhistelin jalkojeni kuntoa, niin Paula lohdutti mua toteamalla, etteivät ne olleet yhtään niin huolestuttavat kuin luulin. Jonkunverran rapsimista niissä kuitenkin oli, joten rupesimme hommiin! 

Lähtötilanne

Pahimmat kovettumat tuntuivat olevan tuossa isovarpaan kyljessä. Se oireilee joskus puuduttamalla tietyissä kengissä (ja varsinkin spinningissä) koko varpaan. Ensin luvassa oli lämmin kylpy jalkojen puhdistamiseksi ja pehmittämiseksi: 

Tarvikkeet näyttivät pelottavilta, mutta ainakaan meikäläisen toimenpiteistä mikään ei sattunut yhtään! Kysyin mielenkiinnosta kuitenkin, että onko Paulan valikoimassa sellaisia hoitoja, jotka sattuvat. Onhan niitä kuulemma, varsinkin esimerkiksi kynnen oikaisut ovat kivuliaita, mutta ihan perus-jalkahoitopaketteihin ne eivät onneksi kuulu. Jos siis käy jalkahoidossa ennaltaehkäisevästi ja säännöllisesti, se on joka kerta erittäin miellyttävä kokemus!

Ihanaa, kun itseruskettavat ja suihkurusketukset värjäävät varpaankynnet keltaisiksi, näyttää ihan siltä, kuin mulla olisi joku sieni :D

Paula rapsutti ensin isoimmat kovettumat veitsellä, jonka jälkeen käyttöön otettiin tuollainen hiomakone, jolla kovat saivatkin kyytiä! Paula hioi myös kynnet ja laittoi ylikasvaneet kynsinauhat jälleen ruotuun. Lopuksi vuorossa oli iiiiihana sokerikuorinta, joka viimeisteli pehmoiset käpälät.

Kyselin hoidon aikana Paulalta hänen työstään ja alasta muutenkin, ja minulle selvisi esimerkiksi, että Paulalla on jalkojen kanssa työskentelystä noin kahdeksantoistatuhatta eri tutkintoa. No ainakin kolme! Tassuni olivat siis hyvissä ja osaavissa käsissä. Valitsin hennon vaaleanpunaisen kynsilakan, jolla Paula sitten lakkasi varpaani nätiksi, ja sain loppupullon kotiinviemisiksi. 

Ja katsokaa nyt, oi miten paljon parempi tilanne oli kuin hoitolaan astuessani. Jalat tuntuivat pehmeiltä ja hyvinvoivilta, ja kovettumatkin olivat selkeästi pienemmät. Tiesittekö muuten, että ahkera kotiraspaus on oikeastaan haitallista, sillä se kiihdyttää verenkiertoa kovettuman kohdalla jalassa, ja näinollen vahvistaa kovettumaa! Silloin tällöin suoritettu raspailu (esimerkiksi juuri ennen juhlia tai lomamatkaa) ei haittaa.

Paulalla on muuten ihan törkeän hieno isänpäivätarjous hoitolan fb-sivuilla (käykääpä tykkäämässä!), jossa isälle varatun jalkahoitopaketin päälle saa kaupantekijäisiksi lipun KTP Basketin kotiotteluun! Nämä siis yhteishintaan 52€ <3 

Ihana Paula <3

Nyt siis kipin kapin varaamaan isälle tai itselle tai molemmille jalkahoitoa, tämä postaussarja hoitola Vivan kanssa saa jatkoa ihan lähiaikoina, kun menen kokeilemaan Vita Liberata-suihkurusketusta ja myöhemmin myös sokerointia! Ajan voi varata numerosta 045 6639109 tai nettisivujen kautta