Juhannus ja kesäillan kuvailuja

Vuokrasimme jälleen tänä vuonna juhannusmökin Iitistä, kuten toissakesänäkin. Mukaan lähtevä jengi oli hitusen verran suurentunut, sillä entisen 11 hengen sijaan meitä ahtautui mökkiin 24 ihmistä. Sopu sijaa antoi ja lapsilla oli ihan mielettömän hauskaa isossa porukassa.

Näissä maisemissa vietettiin juhannusta...

Meitä oli tosiaan aikamoinen kööri, ja pelkkiä lapsia oli viisitoista kappaletta. Voitte vaan kuvitella kaikkea sitä meininkiä, meteliä ja messua! Jo pelkät alkuvalmistelut ruokien suunnitteluineen olivat haasteellisia, kun yritimme hikipäässä laskea kuinka monta kerää salaattia ja kuinka monta tölkkiä maitoa tarvitaan koko pesueelle.  

Iitti on ihanan kevyen matkan päässä, ja kauppareissun ja tunnin köröttelyn jälkeen parkkeerasimme täpötäyden automme mökin pihaan. Ensimmäisen päivän mayhemin jälkeen meininki tasoittui vähän, ja pääsimme viettämään kunnon juhannusta. Ruoka oli todella isossa osassa viikonloppua ja otinkin tavoitteeksi vähintään kolmen kilon painonnousun tai olisin epäonnistunut juhannuksen vietossa. 

Ulkoilu toimi päänselvittäjänä ja miljoonista hyttysistä huolimatta kävimme päivittäin vähän käpöttelemässä, jotta pääsisimme hetkeksi ulos hulinasta ja mekkalasta. Lapset saunoivat ja uivat joka päivä useampaan otteeseen ja vaikka vesi oli kylmää, oli riemu suunnaton kun laiturilta pääsi hyppimään.  

Pienemmät pysyttelivät rannan tuntumassa vahtivan silmän alla

Ihan hirveästi en jaksanut tai halunnutkaan kaivaa järkkäriä kameralaukusta reissun aikana, mutta muutama kuva tuli onneksi tallennettua. Ekana iltana syötiin superhyvää pizzaa, tokana grillattiin possua ja kolmantena tehtiin itse hamppareita sämpylöitä myöten! Kaikki oli niin maukasta ja tuhtia, että vielä tänään maanantainakin maha tuntuu pinkeältä. 

 

Aikuisten kesken meillä oli tosi hyvä jengi, ja juttua riitti aamusta iltaan! Lasten läsnäolon takia alkomahooli jätettiin kevyemmälle käytölle, mutta oikealla porukalla sitä ei edes tarvita litroittain hauskanpitoon.

Mojitot kertakäyttömukeista

Lauantai-iltana laitettiin vähän lilaa luomeen ja käytettiin hyväksi ihana kesäillan valo pienten kuvaussessioiden merkeissä. Tarkoituksena oli pääosin kuvata Lenin tytärtä Linneä, joka täytti sunnuntaina yhdeksän, mutta olisi ollut sääli jättää meikän tytöille taiteilemat meikit ikuistamatta. Maija letitti mulle kampauksen ja pääsin itsekin vaihteeksi kameran eteen.

Linne

 

Maija ja Leni
Ihana Maija
Olen sitä mieltä, että nämä kuvat olisi pitänyt ottaa torstaina, kun en vielä ollut syönyt tuhdisti montaa päivää ja noro oli poistanut kaikki nesteet kehosta :D
Niin kaunis Leni

Tultiin eilen sitten pois iltapäivällä, ja ollaan nyt paranneltu Ellelle la-su välisenä yönä noussutta kuumetta. Reissu oli jälleen mitä mainioin, mutta on ihanaa olla kotonakin! 

Mitä sinä teit juhannuksena? <3