Kaksi keittoreseptiä ja pieni blogimuutos!

Kun kana+bataatti-kombo alkaa kyllästyttää, on aika keksiä tilalle jotain erilaista. Olen vähän nirso keittojen suhteen, ja esimerkiksi jauhelihakeitto ja kesäkeitto, sekä useimmat kalakeitot (varsinkin maitopohjaiset) ovat mun mielestä saatanasta seuraavia. Siksipä meidän soppavalikoima on mun nirsoilun takia vähän suppea, siihen mahtuvat herne-, liha-, makkara-, nakki- ja siskonmakkarakeitot, sekä erilaiset sosekeitot (joissa EI ole kesäkurpitsaa!). AH ja tämän postauksen lopusta löytyvä ihana faux Pho-keitto! <3

Tässä kuitenkin ensin nakkiksen resepti: (meillä tästä satsista syödään monta päivää, eli voit helposti ainakin puolittaa reseptin tarvittaessa)

Pahoittelut kököstä kännykkäkuvasta

2 keskikokoista bataattia
6-8 pientä porkkanaa
2 sipulia
n. 2 cm:n pala inkivääriä raastettuna kuorineen
1/2 Savoijinkaali
1/2 pss Rakettispagettia (täysjyvä)
1 pkt Popsi Iso Viitonen-nakkeja
4 Lihaliemikuutiota
n. 3 litraa vettä

Kuorin puolihuolimattomasti bataatit ja porkkanat, pilkoin ne aika isoiksi paloiksi ja heitin kattilaan. Raastoin inkiväärin ja murensin neljä lihaliemikuutioita sekaan, ja lisäsin n. 2 litraa vettä. Porkkanat ja batskut vaativat vähän pidemmän keittoajan kuin muut ainekset, joten keittelin niitä ensin kymmenisen minuuttia. Sillä aikaa pilkoin sipulit, kaalin ja nakit, ja silmämääräisesti puoli pussia rakettispagettia erilliseen kulhoon, josta kippasin ne keiton sekaan, nakit viimeisenä. Mun äiti paistaa aina nakit ensin ruskeapintaiseksi pannulla ennen keittoon nakkaamista, ja vaikken sitä itse nyt jaksanut tehdä, niin se varmasti estää osaltaan nakkeja imemästä niin paljon nestettä itseensä kun pinta on paistettu "kiinni". Rakettispagetti vaati kuuden minuutin keittoajan, joten sen aikaa saivat myös sipulit ja kaalit.

Marko otti nakkikeittoa aamiaiseksi, niin herkkua siitä tuli. Bataatti oli kiva vaihtoehto perunalle, ja toi makuun mukavaa makeutta! Jää nähtäväksi mitä mieltä meikän vatsa on kaalista...

Sitten se maanmainio Faux Pho-keitto, jonka kehittelin kevyen aasiahenkisen ruuan himooni Lilyn blogiin joskus toissavuonna:

Tässä oma kehitelmäni pho-keitosta. Pho:n juju on mausteinen ja kirkas liemi, jota pitää keitellä useita tunteja, ja jota en jaksanut lähteä vääntämään. Oikaisin käyttämällä n. 10 desilitraan vettä yhden Knorrin Fond "Du Chef" kanaliemihyytelön ja yhden kasvisliemihyytelön. Lisäksi heitin mukaan yhden rikki painetun valkosipulinkynnen ja kaksi sormenpään kokoista palaa tuoretta inkivääriä. Maun mukaan voi lorauttaa vielä soijakastiketta, mutta liemihyytelöistä tulee aika reilusti suolaisuutta. 
Laitoin liemen kiehumaan kattilaan, ja päälle höyrytykseen kuorimaveitsellä suikaloitua porkkanaa ja kaksi pilkottua kevätsipulia. Käytin kahteen annokseen yhden porkkanan. Höyrytin niitä siis kevyesti, mutta kuitenkin niin, että kumpaankin jäi suutuntumaa.


Kulhojen pohjalle laitoin yhdet annokset kuivaa riisivermiselliä, jonka päälle kasasin höyrytetyt porkkanat ja kevätsipulit, säilykeherkkusieniä ja puolikkaan avokadon viipaloituna. Pilkoin yhden limen neljään osaan ja keitin kaksi kananmunaa annoksen päälle aseteltavaksi. 
Tämän annoksen syö helpoiten puikoilla, ja lopuksi on ihanaa ryystää maukasta lientä kupin pohjalta kun keiton sälä muuttuu liian pieneksi puikoilla noukittavaksi. Keitto on kevyttä, herkullista ja nopeaa ja helppoa tehdä. 

Hei sitten siihen mahtavaan blogimuutokseen! Ehkä joku onkin jo huomannut, että kommenttiosio on muuttunut facebook-kommentoinniksi! Eli enää ei tarvitse kirjautua sadan monimutkaisen vaiheen kautta Disqusiin kommentoidakseen, vaan voit jättää kommenttisi fb-tunnuksiesi avulla! Olen itse innoissani tästä muutoksesta, sillä kommentoinnin hankaluus on ollut yksi iso miinus täällä uuden blogiportaalin puolella, ja rakastan vuorovaikutusta just Sun kanssa! <3 Käy siis testaamassa sekä keitot, että kommentointi, ja make my day!