Kirppislöytöjä ja ruokaremonttia

Lanseerasin vanhan blogin puolella keittokirjaviikon, jonka aikana testasin seitsemää (muistaakseni, saattoi olla vain viittäkin...) reseptiä uusista keittokirjoistani. Ostin maanantaina kaikki tarvikkeet koko viikolle ja tein orjallisesti joka päivä uuden ruoka-annoksen reseptien mukaan. 

Me ollaan syöty todella kurjasti jo vähän aikaa, ja mun maha alkaa olla siinä kunnossa, että pieni puhdistus ruokavalioon oli ihan paikallaan. Siksi valitsin Jamie Oliverin Arjen superruokaa- ja Gullichsenien Safkaa-keittokirjoista lähinnä kalaan ja kasviksiin painottuvia ruokia. Yritän myös parhaani mukaan jättää runsaan leivänpuputuksen pois aamuista (ja illoista, kröhöhöm..) ja korvata sen vaikka smoothiella tai puurolla. Yök.. 

Aloitin aamuni tänään isolla kupillisella omenan ja mintun makuista vihreää teetä. En KOSKAAN juo teetä, tai muitakaan kuumia juomia, mutta löysin eilen kirppikseltä niin ihanan Perfect Homen harmaan teekupin, että se oli pakko testata tositoimissa. En yksinkertaisesti kykene juomaan teetä ilman makeutusta, joten kokeilin raakakakkutyöpajaa varten tilaamaani agavesiirappia, joka toimi oikein hienosti hunajan korvikkeena. Siinä on lisäksi paljon matalampi glykeeminen indeksi, kuin esimerkiksi juuri hunajassa, joten se ei aiheuta samanlaista sokeripiikkiä kuin muut makeuttajat. 

Löysin kirpparilta myös valtavan koristevadin, jota olin silmäillyt jo muutaman viikon. Se kerkesi välissä vaihtaa pöytääkin, ja kun viimein annoin periksi ja kiikutin sen kassalle, sainkin sen vielä puoleen hintaan alkuperäisestä. Minusta se on tosi kaunis, vaikken yhtään tiedä mihin tarkoitukseen sen oikein ostin.

Mun jalka kuvassa kokovertailun vuoksi.

Marko kävi ostoslistan kanssa kaupassa ja nouti viikoksi tarvitsemamme ainekset, joista tänään väänsin meille anjovis-sitruunapastaa. Ainoa pastamuoto mitä meiltä löytyi, oli makaroni ja valmiin tuloksen ulkonäkö ei ihan vastannut kirjan kuvaa, mutta maku oli todella positiivinen yllätys!

Anjovis maistui, mutta lähinnä sellaisena suolaisena "mikähän tuo maku on?"-säväyksenä, ja iso kourallinen yrttejä toi ihanaa raikkautta sitruunan kanssa. En olisi uskonut, että tilli, persilja ja basilika toimivat yhteen noin saumattomasti. 

Moni kakku päältä kaunis...

Elle heräsi just äsken päivän toisilta päikkäreiltä, ja vuorossa on uniltaheruuimetyksen jälkeinen vaippapyykki ja pilttirumba. Kattokaa nyt tota!

Mc Hammer :D

Käyttääkö kukaan enää tänä interwebsin kulta-aikana keittokirjoja? Jos, niin mikä on sun suosikki?