Kodin jouluasu

Olen intohimoinen sisustaja, vähän samalla lailla kuin olen intohimoinen kokki; visio ja toteutus harvemmin kohtaavat. Luulen aina olevani jonkun tietyn sisustustyylin kannattaja, mutta sitten kun teen hankintoja, niin lopputulos on yleensä ihan hurja sillisalaatti, värien ja tyylien sekamelska. Silti kuulen usein meillä vierailevilta ihmisiltä kehuja kotimme kodikkuudesta. Voihan toki olla, että se sanotaan samalla pilkkeellä silmäkulmassa, kun ihmisestä sanotaan, että se on persoonallisen näköinen :D Kyllä me kaikki tiedetään, mitä se oikeasti tarkoittaa; "Onpa täällä sotkuista ja sekavaa, mutta jotain kivaa on sanottava..."

Huomaan vuosi vuodelta kallistuvani enemmän jenkkien (ja brittienkin) runsaaseen, värikkääseen ja jopa huikentelevaiseen joulukoristeluun. HALUAISIN olla skandinaavisen pelkistetty ja minimalistinen sisustaja, mutta totuus on kuitenkin tämä:

Noh, nyt meillä on sitten hillitysti sisustettu joulua. Hillitysti siksi, että eräällä talomme asukkaalla mun koristeluintoilu heilahtaa tosi helposti yli, ja hän ahdistuu liian ajoissa aloitetusta jouluhysteriasta. Kuusenkin saan laittaa vasta tosi lähellä aattoa. Tänä vuonna se toki on myös käytännön pakosta niin, sillä taaperon hakeminen pois kuusesta satatuhatta kertaa päivässä ei hirveästi nappaa. 

Tällaisia pikku yksityiskohtia meiltä löytyy jouluhengessä:

Maailman ihanimmat flanellilakanat // Jotex
Tekokukat makkarin lipaston päällä. Oikeita meille ei allergiajuttujen takia voi tuoda. #katkera
Täähän on siis lavastettu, ei meillä voi mitään tällaista olla sohvapöydällä Ellen takia. #katkera
Takanreunusta koristaa valaistu tekohavu. Koska aitoa meille ei allergiajuttujen takia voi tuoda. #katkera
Joulunpunaiset samettiverhot, kultaisia yksityiskohtia ja tosi jouluinen orkidea sekä koristekurpitsalajitelma.
Ruma punainen Ektorp-tuoli peittyi juuri ja juuri Jotexilta tilatulla karvapeitolla. #kulissit #joulu
Keittiön ja olkkarin välinen oviaukko on koristeltu valaistulla tekohavulla (#katkera). Elle ihastelee herätessään sitä kovaan ääneen joka aamu; "waaaaaaauuuvvh!" <3

Meillä on myös kolme isoa sydämenmuotoista piparia keittiön ikkunassa roikkumassa, mutta ne on koristeltu niin rumasti, etten halua kuvata niitä :D Onko siellä muita överisisustajia, joilla ei ole minkäänlaista punaista lankaa koko hommassa? Eikö? Vain minä?!