Kuinka seurata blogia?

Starboxissa on nyt mahdollista seurata blogeja RSS:n avulla. Joo, en minäkään tiedä tarkkaan, mitä RSS tarkoittaa (wikipedian mukaan Really Simple Syndication...) tai miten se loppujenlopuksi toimii, mutta näin saat sen avulla ilmoituksen uusista postauksistani!

  1.  
Klikkaa tuosta "Tilaa blogi"-nappulasta! Voit myös klikata tätä kuvaa, joka vie sinut tilaussivulle.

2. 

Klikkaa blogini nimeä! (tai sitten voit klikata tätä kuvaa ja pääset RSS-syötesivulle.

3. Onko sinulla RSS-lukija selaimessasi? Eikö? Näin saat sen! (Käytän tässä esimerkissä Chrome-selainta) Avaa uusi välilehti:

Googlaa "Chrome rss reader extension" tai vaihda Chrome-sanan paikalle käyttämäsi selaimen nimi, esim. Firefox tai Internet Explorer jne. Valitse ensimmäisenä löytyvä linkki (alempana kuvassa)

4. Asenna RSS reader selaimellesi.

Omalleni kerkesin sen jo asentaa, mutta tuossa vihreässä napissa lukee normaalisti "Lisää selaimellesi" tai jotain vastaavaa.

5. Kun asennus on tehty, löytyy selaimesi oikeasta yläkulmasta kolmen oranssin kuperan viivan napikka.

6. Nyt palaa takaisin sille välilehdelle, johon päädyit kun klikkasit Tilaa blogi-nappia, ja klikkaa blogini nimeä.

Klikkaa blogin nimeä... tai tätä kuvaa!

7. Päädyt sivulle, joka on täynnä jargonia. Ollessasi tällä jargonsivulla klikkaa sitä RSS-nappia siellä selaimen oikeassa kulmassa, sitä mikä juuri yhdessä asennettiin! 

Klikkaa ensin sivulle päästyäsi tuosta ykköskohdasta, ja sen jälkeen kakkosnapista, joka on plussan muotoinen.

8. Tämän jälkeen klikkaat vain Follow, ja homma on selkee! 

Syötteenlukija antaa automaattisesti vaihtoehdoksi sivustolta löytäneensä syötteen ja sinun täytyy vain painaa "+Follow" ja klikata oikeassa yläreunassa olevaa v:n muotoista täppää.

Sitten oletkin valmis! Okei olihan se vähän monimutkaista, mutta toivottavasti nämä ohjeet auttoivat edes vähän :D Uudet postaukset voit käydä tarkistamassa klikkaamalla sitä kolme oranssia raitaa-napiketta ja sen yläpalkissa tähti-napin vieressä on Lukemattomat postaukset-nappi, jota klikkaamalla pääset tutkiskelemaan uusia postauksia.

Ohhoijaa. Mut hei, sit kun se on kerran tehty, niin sitten ei tarvitse enää stressata näistä liibalaaba-asioista!