Maailman lättänin raakakakku ja juhlahumua

Osallistuin tuossa taannoin Tiia Räsäsen, eli Onnenrusina-blogin raakakakkumestarin nettikurssille, jossa opetellaan tekemään kaksi raakakakkua ja suklaamousse. Tilasin Foodinista tarvikkeet kakkujen valmistusta varten, ja keittokirjaviikon kunniaksi päätin kokeilla toista kakkuresepteistä. Kakkuun oli tarkoitus tulla sekä sitruunainen, että mansikkainen kerros, ja mitä ilmeisimmin kakkuvuokani oli reilusti isompi kuin Tiian, sillä kakusta tuli sitruunakerroksen pois jätettyäni (unohdin ostaa sitruunaa) varsinainen pannukakku! :D 

Tiia sanoo videotutoriaalissaan, että raakakakkujen etu (yksi niistä) on siinä, ettei niitä todellakaan tarvitse vetää montaa palaa sammuttaakseen makeannälkänsä. Kakku on niin tuhti, kermainen ja makea, että sain alas yhden pienen palasen, ja nyt mietin mitä teen loppukakulle. Täytteessä on mansikan lisäksi mustikkaa, ja karmea määrä kookosta eri muodoissa.  

Kakkupajan eduksi luettakoon myös tutustuminen agave-siirappiin, kookossokeriin (naaamm!!) ja kookosmannaan. Nyt mietin mitä kaikkea muuta niistä voisi tehdä, kun kakkujen teko mun täytyy selkeästi jättää niille ketkä sen osaa :D 

Viime lauantaina tein ensin vappuvuoron kirpparilla, ja illalla suunnattiin scodillacin kokka kohti kaupunkia, ja ystäväni Marthan synttäreitä. Ne pidettiin Pasaatin "salaisissa" saunatiloissa, ja kun joskus ennen kymmentä lähdettiin päästämään lapsenvahtina toiminut äiti kotiin nukkumaan, ei meinattu millään löytää ulos niistä käytävistä. Sahattiin hissillä neljän kerroksen väliä sata kertaa ja lopulta jouduttiin soittamaan Marthalle, että miten helvatissa täältä pääsee pois!? 

Ennen lähtöä kerettiin napsaista pari kuvaa Marthan tekemillä (ja laminoimilla :D) hashtageillä. Tässä mun ja Mapen oma:

Tänään tiistaina kävin Haminassa asti kuvailemassa Kamu!-ravintolan uutta a la carte-listaa ja loppuillan vietinkin kirpulla duunin pyörteissä. Lupaan, että seuraava postaus on sisällöltään hieman tätä rikkaampi :D