Merkkilaukku - rahanhukkaa?

Mulla ei ole koskaan ollut juuri minkäänlaista intoa (lue: varaa) ostaa itselleni merkkilaukkua. Henkkamaukan ja Lindexin laukut ovat toimineet vuosikausia ihan kivasti. Jossain vaiheessa kuitenkin ahkeran käytön johdosta niiden kahvojen ja reunojen tekonahka alkaa hilseillä ja irrota, jättäen laukun todella suttuisen näköiseksi. Silti vuosi toisensa jälkeen ostan halpoja, menetteleviä laukkuja ihan omaa pihiyttäni, vaikka olisi paljon vihreämpää säästää hetki, ja satsata todelliseen laatuun. Ovatko kalliit merkkilaukut niin laadukkaita, kuin mitä hinta antaa ymmärtää?

Minua ahdistaa ajatus, että laukku olisi niin kallis, että pelkäisin käyttää sitä. Nykyisiä käsveskojani voin viskellä auton penkille ja laskea kahvilan lattialle huoletta, mutta jos olisin maksanut niistä puolitoista tonnia rahaa, en todellakaan veisi laukkua edes ulos, vaan säilyttäisin sitä muinaismuiston tapaan suojapussukassaan kaapin ylähyllyllä. 

En ole myöskään ikinä ymmärtänyt logo-maniaa, joka esimerkiksi Vuittoneiden ympärillä velloo. Lähdin ihan tutkimusmielessä tarkastelemaan Net-a-porterin laukkuvalikoimaa, ja poimin suosikkini omat tarpeeni täyttävistä laukuista. En yllättynyt lainkaan, että niissä ei paljon kuoseja näy. Myös esim. Guessin ja Korsin laukut jätän ihan suosiolla muille.

Tässä siis meikän suosikit Net-a-porterista:

GIVENCHY // Antigona mini textured-leather shoulder bag // 1250€
PRADA // Esplanade large smooth and textured-leather tote // 1950€
MULBERRY // The Bayswater textured-leather tote // 1295€

Hillittyä, klassista ja käytännöllistä. Aika uskomatonta, kun itse en omaa mitään noista piirteistä! Laukkuun olisi hyvä mahtua järkkäri, lompakko, puhelin, avaimet, kalenteri ja noin viisitoista erilaista huulipunaa ja -rasvaa, joita en koskaan käytä. Enkö juuri tuolla ylempänä muuten retostellut, kuinka en ole logojen perään, ja silti ehdottomaksi suosikikseni muodostuneen Saint Laurentin laukuissa se on kaikissa isolla ja metallilla.

SAINT LAURENT // Monogramme Sac Université leather shoulder bag // 1490€
SAINT LAURENT // Monogramme Teen leather shoulder bag // 695€
SAINT LAURENT // Sunset medium textured-leather shoulder bag // 1590€

Nämä ovat kaikki vähän pienempää kokoa, kuin mitä arkikäytössä tarvitsisin, mutta ah, niin kauniita! Missä minä näitä käyttäisin? Jos olisin hienostunut lattemama, niin mulla saattaisi olla enemmänkin tilanteita, joissa kyseiset laukut tulisivat kysymykseen, mutta tuntuu absurdilta purjehtia Tokmannille ostamaan talipalloja olalla laukku, joka maksaa enemmän kuin mun auto. 

Vähän realistisempi haave olisi tämä (tai vastaava) nahkalompakko (apua, miks mulla tulee tosta sanasta vaan kaksmielisiä juttuja mieleen?), jonka hinnan ehkä parissa vuodessa saisin sydänverellä säästettyä kasaan :D

SAINT LAURENT // Quilted textured-leather wallet // 525€

Noniin, te merkkilaukkujen vannoutuneet käyttäjät, kertokaa; uskallatteko/raaskitteko käyttää laukkujanne ihan arkisissa hommissa, mikä on teidän lempimerkki, ja onko se laatu hinnan arvoista?