Minun 1-vuotias tyttäreni

Pari minuuttia vanha

Elle täytti tänään aamulla klo 9.26 vuoden. Tässä voisi nyt ladella ne peruskliseet, kuinka aika on kulunut kuin siivillä ja mihin se oikeastaan on edes mennyt. On totta, että vauvavuosi juoksi nopeasti, mutta en kyllä silti vaihtaisi tätä nykytilannetta enää pikkuvauva-aikaan! Niin mainio tyyppi tuo yksivuotias on! 

Pieni raapijainen 1kk
2kk

Nämä asiat ajavat meidän hulluuden partaalle päivittäin:

  • Jatkuva asioiden ronkkiminen; tytön saa viisitoista miljoonaa kertaa päivässä hakea pois pistorasioilta, koiran ruokakupilta ja syömästä pölyä patterin takaa.
  •  Kerjääminen; syötiin me mitä tahansa, hänen tulee saada sitä myös. Jos haarukka ei nanosekunnissa ohjaudu hänen suunsa suuntaan, alkaa niin hirveä kitinä ja kerjuu, että pää räjähtää.
  • Hiusten repiminen, tallominen, muksiminen ja muu väkivalta; hymyssä suin on irroteltu äidiltä n. 85% hiuksista. "Helliessään" ja "paijatessaan" hän myös mätkii surutta viatonta äitiä. Ja isää.
Vaippapöksy 3kk
4kk

Vauvojen (tai näiden yksivuotiaiden) kanssa onneksi vallitsee sellainen hiuksenhieno tasapaino täyden järjenmenettämisen ja onnesta hulluksitulemisen välillä. Minun vaakakuppini on kuitenkin ihan joka päivä kallellaan sinne iloon, onneen ja rakkauteen päin. Melkein mikään ei ole siistimpää, kuin oppia tuntemaan tota lasta, miettiä vaikka, että mitähän tuokin mölinä nyt viidettä kertaa samalla lailla toistettuna tarkoittaa? 

Muikelosuu 8kk

Asiat jotka aiheuttavat välittömän rakkauden ryöpsähdyksen ja onnentunteen päivittäin:

  • Se, miltä tyttö näyttää juuri heränneenä, kun menen hakemaan hänet aamulla viereen tai päikkäreiltä. UH-dorable!
  • Suukot, joita hän on oppinut antamaan (myös itselleen peilin kautta, ja Nelli-kummin varpaankynnelle) valtavissa määrin
  • Erilaiset eleet, ilmeet ja pikkujutut, joita Elle tekee saadakseen meidät nauramaan. Ihan hulvattomia!
  • Kikkaralle kääntyvä takatukka
  • Ellen nauru, ja se, että hän saa hikan joka ikinen kerta nauraessaan
  • Vauvan niskan kuopan nuuskuttelu  
Pönni Pönöttäjä 9kk
Tomaattiposki 11kk

Yksivuotias Elppa osaa myös valtavasti asioita! Hän kävelee tomerasti pitkiä matkoja ilman tukea, ja kantelee painaviakin asioita samalla paikasta toiseen. Hän harjaa omia hampaitaan, antaa ja ottaa nätisti kun sanotaan kiitos ja ole hyvä. Istuu hienosti potalla pitkiäkin aikoja, vaikkei sinne vielä ole mitään tehnytkään. Hän selvittää tiensä läpi kaikkien meidän asettamien tiesulkujen ja esteiden päästäkseen käsiksi koirannappuloihin ja laskeutuu jalat edellä sohvalta ja sängyltä. Hän sanoo anna, mummo, Elmo (tai sinnepäin), na (napa) ja nänni. Hän näyttää missä on napa ja missä on lamppu. 

Lehdenlöytäjä 12kk (about.. :D)

Yksivuotias Elle on kaikkien isovanhempien silmäterä, kummien mussukka, kiva kaveri, fiksu ja kekseliäs. Hän on kiltti ja käyttäytyy julkisilla paikoilla kauniisti. Hän syö kaikkea innolla, ei ole juuri millekään allerginen ja on muutenkin ollut perusterve. Kiitos ylemmille tahoille siitä <3 Olen puolueellisesti tietenkin sitä mieltä, että meille on sattunut maailman paras lapsi! 

Itsestäni en osaa sanoa, onko vauvavuosi muuttanut minua hirveästi. Sitä pitäisi kai tiedustella lähipiiriltä. Sen olen huomannut, että vaikka ennen Ellen syntymää luulin, että tulen olemaan ihan natsimutsi ja tosi tiukka kasvattaja, ei näin todellakaan käynyt. Olen ihan lepsu lellijä, ja Ellekin on pistänyt tämän merkille. Jos Marko komentaa tyttöä jostain, tulee vauva poikkeuksetta "kaipaamaan" kitisten minulle. "Kuulitko miten iskä räyhäs mulle!?"

Ja minä otan syliin. 

Onnea ekana syntymäpäivänä mun elämäni valolle, en malta odottaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan! <3