My day: ex tempore-visiitti Maretariumiin!

Mulla oli eilen keskiviikkona pitkästä aikaa vapaapäivä, ja aamukasin mahtavan kuvauspalaverin jälkeen Haminasta kotiin huristellessani hymyilytti vapiksen lisäksi ihan mieletön ilma. Kotiin päästyäni puhkuin intoa, ja lähdettiinkin koko perhe kaupunkiin hengailemaan. Mun äiti liittyi seuraan, ja käveltiin hetki jäällä ja nautittiin auringonpaisteesta. Ellen mielestä lumen rohina kengän alla oli hauskinta ikinä, ja hänen käpöttelyään oli hulvatonta seurata.  

Tyylilyyli :D
Mites toi mun juurikasvu?

Multa oli jäänyt aamupala syömättä, ja mentiin hoitamaan asia pois päiväjärjestyksestä Kristiinaan. Siellä oli tarjolla ihan taivaallista suppilovahveropiirakkaa, ja jälkkäriksi otettiin kuningatarpiirakkaa meille kolmelle yhteiseksi. Teetä hörppiessäni ehdotin, että mentäisiin samalla reissulla katsomaan Maretareumin kaloja, ja selvisi, että Marko ei ole edes koskaan käynyt kyseisessä paikassa. Vääryys oli korjattava välittömästi!  

Ellehän teki selväksi heti aulassa, että kalat on persiistä ja että häntä kovasti ne pelottavat. Onneksi me aikuiset sitten otettiin kaikki irti fisuista.  

Kala

Kierros oli aika nopeasti ohi, mutta isojen kalojen uiskentelemista oli tosi rauhoittavaa ja mielenkiintoista seurata. Kalojen pinta näyttää niin sileältä ja samettiselta veden alla. Otin aika makeeta videokuvaa myös kierroksen aikana. Ellekin lämpeni loppujenlopuksi, niin että hän sitten uskalsi mennä jo suht lähelle altaan lasia kun kierroksen lopussa palasimme aulaan.  

Maretariumin pihalla kitisin, etten vielä halua lähteä kotiin kun kellokin oli vasta yksi. Niinpä suuntasimme kohti Pasaatia, ja vierailimme useammassa kivijalkaliikkeessä, kuten Tamburiinissa, Kallionen&Durchmanilla (josta äiti osti mulle maailman herkullisinta salmiakki&merisuola-fudgea!) sekä Paketissa. Pasaatissa käväistiin Cubuksella, H&M:llä ja Timanttisilla, jonne mun äidillä oli aika iso lahjakortti. Hän halusi ostaa sillä Ellelle jotain, kun ei itse käytä mitään koruja. Ehdotin jotain aikaa kestävää Kalevala-korua, ja päädyttiin yhteistuumin hopeiseen Pyörre-kaulakoruun. Elle saa sen sitten teini-ikäisenä itselleen, ja halusin, että hän kokee sen tarpeeksi trendikkääksi oikeasti käyttääkseen sitä mielellään.

Koska lahjakortti oli niin suuri, jäi rahaa vielä reilusti. Se käytettiin Pandora-rannekoruun koossa 17, ja kahteen helaan. Koko on sen verran pieni, että Elle saa Pandoransa käyttöön jo ala-asteella. Siihen voi keräillä sitten erilaisia heloja synttäreillä ja nimppareilla ja muina juhlapyhinä!  

Oli niin kertakaikkisen ihana vapaapäivä, että leijun tällä fiiliksellä taas pitkään. Illalla kyykättiin Markon kanssa 55 kertaa ja käytiin porukalla saunassa. #ilokiertoon-haaste on hyvissä kantimissa! <3 

Miten sinä nautit eilisen ihanasta auringonpaisteesta?