My day - jouluaatto

 Terveisiä pötkötysasennosta mahan vierestä! Eilen juhlimme perinteisin menoin jouluaattoa, ikävänä poikkeuksena Markon vanhempien poissaolo anopin influenssan takia. Mun äiti ja veljet tuli illaksi meille viihtymään, niinkuin monena vuonna aiemminkin. Aamu alkoi kuitenkin jokavuotiseen tapaan henkisesti viisivuotiaan aviomieheni herätessä seitsemältä odottamaan JKL:lää (joulupukin kuuma linja)! 

Olin laittanut muutamaa päivää aikaisemmin joulutervehdyksen Elleltä menemään JKL:n nettisivujen kautta, mutta ei se ainakaan minun silmiini sattunut tänä vuonna. Ehkä ensi vuonna sitten, ja parin vuoden päästä voin jo pakottaa Ellen soittamaan pukille! Meillä on tapana myös avata aamulla pienet lahjat, jotta (lähinnä minä...) jaksetaan odottaa iltaan asti muita paketteja. Valitsin Markolle minun ostamani lahjan, Elle sai avata Leni- ja Vesku-kummeilta saadun paketin ja itse avasin anopilta saadun lahjan, jonka tiesin olevan tarpeellinen joulukattauksessa myöhemmin. 

Ellen paketista paljastui (minun toivomiani) Sylvanian families-hahmoja, joilla minä itsekin olen lapsena leikkinyt. Pupu- ja siilivauva pääsivät heti leikkeihin, ja jouduin takavarikoimaan jänisvaavan, koska isoja hampaita tekevä Elle järsi sen häntää raivokkaasti. 

Marko oli toivonut itselleen uusia lökäreitä/verkkareita, sillä vanhat Puman lökikset olivat niin kulahtaneet, että ennen paksusta kankaasta näkyy jo läpi. Tilasin Stockalta supermakeet Adidaksen reilusti meleeratut, vähän tyköistuvammat verkkarit, joita on pidetty päällä nukkumista lukuunottamatta koko ajan niiden paljastuttua paketista. 

Mun paketti sisälsi anopilta saadut Perfect homen Vit lilja-astiaston aamiaiskulhot. Mulla on kyseistä astiastoa jo kaksi uunivuokaa ja tarjoilukulhosetti, jossa on kolmen kulhon kiinteä osa ja kolme irtonaista pientä kulhoa. Niistä tarjoiltiin tänä jouluna sillejä, isommista kulhoista herneitä ja kalan jogurttikastiketta. 

Ellellä oli päällä koko päivän Lindexiltä hankittu veluurinen tonttuhaalari. Piippahattuhan ei pysynyt päässä kuin nanosekunteja kerrallaan, kuvanottohetkien verran. Meillä muilla oli viime vuonna hankitut ugly christmas sweatersit, vaikka väenpaljoudesta ja kynttilöistä johtuen niissä oli ihan sikamaisen kuuma.  

Elle käväisi mun äidin kanssa hautuumaalla, ja sillä aikaa minä suoritin pienen lahjanvientikeikan kummilapsille. Kotiin päästyäni ruvettiin saunanlämmityspuuhiin ja käytiin Markon kanssa kahdestaan saunassa. Äitin ja Ellen saapuessa mun veljien kanssa meille, oli mulla ruokameiningit hyvässä vauhdissa, ja äiti vei Ellen saunaan. Neljältä saapuikin odotettu vieras: 

Joulupukki tuli tuomaan Ellelle lahjoja, ja vaikka taapero pukkia ihan hysteerisesti aluksi pelkäsikin, niin loppujen lopuksi pienellä lahjonnalla hän malttoi istua pukin sylissä huimat kaksi sekuntia.

Elle oli näköjään ollut kovin kiltti tänä vuonna, sillä lahjamäärä oli valtava. Avasimme pukin läsnäollessa pari lahjaa, ja kun pukki sitten kiirehti seuraavaa paikkaa kohti, me päätimme istua syömään ennen loppulahjojen kimppuun käymistä. 

Mun lempiasia jouluaterialla on ns. kylmä osuus! Syön itseni ihan täyteen aina jo pelkistä kaloista, ja tänä vuonna keskityin tiiviisti silliosioon. Olen jostain kumman syystä ihan pakkomielteisen rakastunut ranskalaiseen sipulisilliin, jota ostan kotiin arkena usein sen isoimman purkin, ja syön sen pelkällään kahdessa päivässä. Jos en paremmin tietäisi, niin voisi luulla raskausoireeksi.  

Hartaan mässäämisen jälkeen oli siis vuorossa lahjojen avaamista! Ellelle jaettiin paketti toisensa jälkeen, ja vaikka eniten tuntui edelleen kiinnostavan nauhat ja paperit, niin mm. mummolta saatu Baby born-nukke oli ihan hitti. Hän kanteli vauvaa ympäriinsä ja suukotteli sitä, niiiiiin hellyyttävää! Elle sai myös ihan superhienon vaaleanpunaisen Plaston potkumopon, sekä mun veljen tuoman perässävedettävän elefantti-kehityslelun. 

Ohjelmassa oli myös youtubesta That'sHeartin vlogikanavalta pöllitty White elephant-lahjanvaihtopeli, jossa valmiiksi paketoituja yllätyspaketteja laitetaan pöydälle, ja arvotuilla vuoroilla käydään valitsemassa yksi paketti, joka avataan ja otetaan itselle. Sitten seuraavalla kierroksella muilla on vuorollaan mahdollisuus varastaa toisen lahja jne. Olimme sopineet etukäteen budjettihaarukan, ja että kaikki lahjat ostettaisiin Clas Ohlssonilta. Pienen taktikoinnin jälkeen meidän residenssiin päätyikin mandoliinileikkuri (juuri sellainen mitä olen kuolannut ostosteeveestä, se nicerdicer! :D) ja retro keittiövaaka! Peli loppui vähän lyhyeen, kun meitä ei ollutkaan niin montaa kuin olimme ajatelleet, ja lahjoja sitten taas oli ylimitoitetusti. Jokainen kuitenkin sai mitä halusi, ja meillä oli hauskaa!

Olin asettanut itselleni tavoitteeksi valvoa ainakin kymmeneen, sillä telkkarista tuli Raskasta joulua-keikkataltiointi, jonka halusin ehdottomasti nähdä. Ellen mentyä nukkumaan yhdeksän pintaan, korkkasimme juustotarjottimen ja glögin, ja asetuimme rentoilemaan sohvalle. Jaksoin kuin jaksoinkin katsoa keikan, ja sen päätyttyä vetäydyin makkariin ansaitulle joululevolle. Elle armeliaasti nukkui melkein puoli kymmeneen asti aamulla, ja koska mun äiti jäi meille yöksi (uusittuun vierashuoneeseen, postausta luvassa!), saimme ottaa rennosti koko aamun äitin leikkiessä Ellen kanssa. Tein äsken yhtäkkisestä päähänpistosta sekametelisoppaa, ja nyt ähkyillään sohvalla äskeisen jouluruokarupeaman jälkeen Harry Potteria katsellen. Jokavuotinen traditio. 

Halusin myös näyttää parit kivat lahjat, jotka pukki toi tänä vuonna:

Elle sai Perfect home-kutsuilta hankitut lasten aterimet, joissa on söpöjä kirahveja! Anopille lämmin kiitos <3 

Minä sain Markolta neljä kautta Solsidania, koska olen ihan hurahtanut tähän hulvattomaan sarjaan! Olen ahneesti tallentanut hajanaisia jaksoja Teemalta ja muilta kanavilta, jotka niitä näyttävät. Huumori on just eikä melkeen meikäläisen makuun!  

Luonnollisesti sain myös Finlandia-marmeladia! <3 

Ellen Sylvanian families-satoa Leni- ja Vesku-kummeilta <3 

Kuvaustaustana näkynyt talja oli myös lahja appivanhemmilta, maailman ihanin lyhytkarvainen lampaantalja! 

Tänään ohjelmassa on pelkkää löhöilyä, Harry Pottereita ja laatuaikaa perheen kanssa. Huomenna sitten sukuloidaan Markon isovanhempien ja mun isän perheen luona. Ihanaa kun poikkeuksellisesti onkin ns. vapaata tämä päivä, eikä tarvitse lähteä kotoa yhtään mihinkään maha killillään ruokaa. 

Toivottavasti juuri sinun joulusi on ollut rauhaisa, lämmin ja rakkautta täynnä! Palataan asiaan vähän lähempänä ensi vuotta! <3