Noron mittainen tauko ja puutarhakuulumisia

Rusinoiden kimpussa

Joo, meilläkin on/oli nyt se. Se mikä kaatoi risteilijällisen porukkaa, ja josta hovimuusikko Ilkka niin osuvasti lauleli. Noro! Mietin vessassa maanantain ja tiistain välisenä yönä nuokkuessani, että mulla ei ole ollut vatsatautia ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen. Ja taas on. 

Jännästi vetää ihmisen piippuun tuollainen vatsan tyhjyys ja asioiden sisälläpysymättömyys, ja siksi olen sijoittanut kaiken energiani vauvan ja itseni hoitoon. Nyt ekaa kertaa olo tuntui siltä, että saatoin ottaa läppärin syliini oksuämpärin sijaan. Hoidin siis samalla pari työjuttua, teen yhdet yo-kuvat ja kirjoitan tämän pahoittelupostauksen.

Amppelitomaatti...

Tämän sitkeän noron (joka ei luoja kiitos ole tarttunut vielä muihin perheenjäseniin) takia Ellen 1v-synttärit on pakko siirtää kahdella viikolla eteenpäin. Ne oli tarkoitus viettää tänä sunnuntaina, mutta ei ole mitään järkeä pyytää vieraita tänne pöpöpesään tartuttamaan itseään. Ensi viikon viikonloppuna onkin sitten juhannus, ja me lähdetään Iittiin mökille rentoutumaan muutaman ystäväperheen ja VIIDENTOISTA lapsen kanssa :D 

Rucolaa...

Aika ennen noroa oli täynnä töitä. Siis ihan täynnä. Tein pitkiä vuoroja kirpulla, tuurauksia Vertsulla ja kun joskus seitsemän aikaan illalla pääsin kotiin asti, edessä oli vielä kuvankäsittelyä, tilityksiä ja sähköposteja. Vauvan iltatoimet ja muu kodinhoidollinen velvollisuus kaatui liian usein Markon niskaan. Noro toimi siis viikon pakkolomana lähes kaikesta. Lähes, olen kuitenkin hoidellut etänä kaikkea mitä olen kyennyt hoitamaan. 

Herneitä...

Elle on lähtenyt kävelemään oikein urakalla, jopa muutama haparoiva juoksuaskel on todistettu. Myös ihan uusia, käsittämättömiä ja tulkinnan tuolla puolen olevia höpinöitä ja pälpätyksiä on alkanut esiintyä. Ööö:t ja äää:t ovat vaihtuneet konsonanttipainotteisiksi mölinöiksi. Tää on ihan huikeeta aikaa ja meistä on niin kertakaikkisen hulvatonta seurailla Ellen touhuja ja kehitystä yksivuotissynttäreiden lähestyessä.

Yrttejä...

Tämän postauksen kuvituksena on tänään nopeasti ulkoa nappaamani kuvat meidän puutarhasta. Olen ihan hurahtanut kasvimaahani ja muihin istutuksiin ja viljelyihin! On niin koukuttavaa seurata, kuinka eri kasvit kasvavat ja muuttuvat sirkkalehtisistä, hennoista hötösistä ylöspäin pyrkiviksi köynnöksiksi ja kukkiviksi kasveiksi!  

Punajuurta...
Kesäkurpitsaa...
Punasipulia

Mun pää on edelleen vähän muusina huonosti nukutun alkuviikon takia, joten jätän nää kuvat nyt vaan tähän. Taidan tehdä pari kuvahommaa ja ottaa ehkä päikkärit, jos kerkeän ennen Elpan heräämistä.  

Perunaa...
Viinimarjoja!

Kiitos kärsivällisyydestä! <3