Saunailta Pyhtäällä

Eilen oli niin taivaallisen lämmin ja hieno ilma, että oli ihan pakko mennä pihalle nauttimaan auringosta! Elle mukaan, lämmintä vettä ämpäriin ja vatiin ja hattu päähän, itselle biksut ja puhelimesta musaa. Elle jaksoi hienosti puljata paljuissaan, ja kaateli vahvelina painavista soikoista vettä terassille sekä minun ja itsensä päälle. Hän innoistui niin voimallisesti vadissa istumisesta, että yrittää nyt kiivetä istumaan kaikkeen soppalautasta syvempään. Kuten esimerkiksi pottaan.  

Marko tuli ennen kolmea kotiin, ja nopean kauppareissun sekä erään hääpalaverin jälkeen päätettiin lähteä saunomaan Pyhtäälle. Mun äiti oli Suomen Kotterian Kivikosken hirsimökillä ja kutsui meidät viettämään iltaa hänen seurakseen. Aurinkoisen päivän jälkeen luonnollisesti alkoi sataa kuin saavista kaatamalla kun ajoimme mökin pihaan, ja kastuimme läpimäriksi matkalla autolta mökin terdelle. Elle oli varsin hämillään kastumisesta ja kovasta sateesta, ja sisälle päästyämme hönkäili kysyvästi "Höö? Heeh?" kun pisarat valuivat nenänvartta pitkin. 

Kevyen kuivattelun jälkeen sade taukosi, ja lähdimme Markon kanssa saunaan. Kotteria hankki parin vuoden takaisen Big Brother-talon lasisaunan mökille, ja pääsimme ekaa kertaa testaamaan sen löylyjä! Oli muuten yhdet parhaimmista löylyistä ikinä! Kokemus oli muutenkin tosi mielenkiintoinen, kun lauteilta näki joka suuntaan ja tilaa oli vaikka muille jakaa! 

Ei pöllömmät maisemat

Mun perusperiaate on, että uimaan ei mennä, ennenkuin vesi on vähintään +24-asteista. Lasisaunan löylyt irrottivat kuitenkin niin paljon hikeä, että pieni kastautuminen oli ihan paikallaan. Jokivesihän on aina kylmää, mutta jostain syystä uskalsin silti pulahtaa ekaa kertaa tänä kesänä! 

Mun ilmeestä tosin näkee, mitä mieltä olin uimareissusta.  

Löylyttelyn ja suihkun virkistäminä hengailimme vielä hetken mökillä, ja vasta vähän ennen kymmentä pakkasimme kamat, koiran ja Elpan autoon ja suunnistimme kotia kohti. Nämä pienet irtiotot arjesta ovat kyllä kultaakin kalliimpia. Kivikosken mökki on ihan äärimmäisen kaunis paikka, ja harmitti, että Markon töiden takia ei voitu tällä kertaa jäädä yöksi. Kiinnostuitko mökistä? Tsekkaa lisätietoja täällä!