Tuplatreffit @ Erkan bistro&restaurant

Lähes jokainen kotkalainen tietää, että Erkanin pizzat ja kebut ovat kaupungin parhaimmistoa. Mun ja Markon seurustelun alkuaikoina (ja villeinä bilevuosinamme) jokaikinen baarireissu päättyi Erkaniin, josta Markon mukaan tarttui poikkeuksetta Erkan special pizza. En itse tajunnut sen viehätystä yhtään, koska siinä oli persiljaa ja sitruunasiivuja ja muuta kummallista, en ainakaan ennen aamua, kun se yhtäkkiä alkoikin vaikuttaa hyvältä idealta kylmänä jääkaapista anastettuna. 

Siksipä en empinyt hetkeäkään, kun Erkanista kyseltiin, josko haluaisimme tulla syömään ja testaamaan uutta ruokalistaa. Entinen peruspizzeria on kokenut kattavan muodonmuutoksen, ja jälki on kyllä erinomaista! Tilat on sisustettu tosi kauniisti, ja ruokalistakin laajentunut hyvään suuntaan. 

Me saatiin Nellin ja Tonin kanssa aikataulut natsaamaan yhteen ja lapset hoitoon männä keskiviikkona, ja päätettiin lähteä tuplatreffeille Erkaniin. Sovittiin yhteistuumin, että jokainen valitsee eri ruokalajin, niin voidaan maistella mahdollisimman montaa laatua kerralla. Ensin ihasteltiin kuitenkin muuttunutta sisustusta! 

Usein kebuloiden sisustukselliset uudistukset näyttävät.. noh.. vähän ysäreiltä ja muovisilta, mutta EBR:llä oli superkivoja sisustusratkaisuja joita salaa jemmailin mieleni kuvapankkiin omaa kotia varten. Fiilis oli ilmava, valoisa ja tasokas, kaikki sanoja, joita ei vältsisti ihan heti yhdistäisi (kotkalaisiin) pizzerioihin.  

Vettä löytyi tiskiltä kauniista säiliöistä, ja tuoreita tulppaaneita maljakosta. Mikään ei kuitenkaan näyttänyt päälleliimatulta, vaan yksityiskohdat sopivat hienosti kokonaisuuteen.

Heiluttuani varmasti ikuisuudelta tuntuvan ajan kameran kanssa pitkin ravintolaa, maltoin istua alas ja tutustua ruokalistaan muiden kanssa. Olin aiemmin jo Markon kanssa eräänä deitti-iltana maistanut paikan omaa hampparia, joten valitsin itselleni crispy chicken-annoksen. Marko ja Nelli ottivat hampurilaiset, ja Toni valitsi pihvin kermaperunoilla.  

Ruoka tuli nopeasti, ja voi pojat miten upealta kaikki annokset näyttivätkään! Mun annos oli niin iso, että pelkistä ranuista olisi riittänyt neljälle hengelle. Kattokaa nyt näitä: 

Ihanat noi ranujen ämpärit. Mun omat tosin tuli soikossa :D Erityismaininta myös pienistä lasipurkeista, joista ketsa ja majo tarjoiltiin. 

Ei herranpieksut mikä määrä ruokaa!

Näistä allaolevista kolmesta kuvasta oikein huokuu mun pohjaton rakkaus hiilareita, ja varsinkin kaikkea friteerattua kohtaan: 

Valtavan hampparin syöminen osoittautui taitolajiksi, ja haarukalla ja veitsellä nyrhimisestä ei tuntunut tulevan mitään. Oli otettava ronski ote pohjasta ja hatusta, ja haukattava ja toivottava parasta. Mun kanapalat olivat päältä rapeita, ja rintafileiksi sisältä tosi mehukkaita. Pikku miinus siitä, että ne eivät mahtuneet ketsapurkkiin, vaan kastikkeita piti kaapia lautaselle ja dipata siihen. Myös muut kehuivat annoksiaan vuolaasti.

Vaikka yleensä meiän porukassa ei juuri hiljaista pitele, niin nyt kaikki keskittyivät syömiseen niin hartaasti, ettei keretty paljoa turista. En saanut itse tehtyä edes nähtävää lovea ranskalaisvuoreeni, vaikka yritys oli todistetusti kova.  

Huhhuh...

Kun Toni oli kolmatta kertaa hoputtanut meitä ruokiemme kanssa, että päästäisiin valitsemaan jälkiruokia vitriinistä, soi Nellin puhelin ja heille tulikin äkkilähtö kotiin. Oikein sääliksi kävi Tonia, joka missasi jälkkärivitriinin herkut. Rupesimme Markon kanssa siis kahteen pekkaan valkkaamaan itsellemme jälkipalaa. 

Marko valikoi valkosuklaa-puolukka-juustokakun, ja minä otin pari macaroonsia, koska olin supertäynnä herkullisen kanasatsin jälkeen. 

Taisin itse syödä ihan vähintään puolet myös Markon jälkkäristä, joka oli suussasulavaa. Kun kysyin kokilta, että saako kyseistä kakkua tilattua heiltä, selvisi että se oli tukusta. Damn. Oli silti tosi hyvää! Ennen lähtöä pakotin vielä pahaa-aavistamattoman kokin kuvaan:

Tarkiainen-Eurastot antavat uudistuneelle EBR:lle ruuasta 4/5 ja sistustuksesta ja tunnelmasta 5/5! Käykää hei ihmeessä tutustumassa uuteen ruokalistaan jos ette vielä ole kerenneet! Lisätietoja Erkan Bistro&Restaurantista löydät täältä.