2017 - muutosten vuosi

Vuosi 2017 oli minulle suurten muutosten vuosi...

<3 Lopetin kilpaurani luistelijana. Päätös ei ollut mitenkään kovin pitkään harkittu (toki oli ollut jo pakosti mielessä), mutta kun se tuli, se tuli selkeänä.  Lopettamispäätöksestä alkoikin aika rankka palautumisjakso ylirasitustilasta sekä identiteetin ja elämän ”uudelleen” rakentaminen ja läpikäyminen.

<3 Muutimme talvella Lahdesta Lappeenrantaan meidän ekaan yhteiseen lappeenrantakotiin.

<3 Valmistuin toukokuussa liikuntaneuvojaksi Suomen Urheiluopistolta.

<3 Hain ja pääsin opiskelemaan monimuotototeutukseen Haaga-Heliaan Vierumäelle. Opinnot ovat jo nyt antaneet paljon ja olen saanut tutustua niiden kautta ihaniin ihmisiin.

<3 Aloitin työt yksinluistelun vastuuvalmentajana Kouvolassa!

<3 Muutin ensimmäiseen ”omaan” asuntooni.

<3 Kävin matkoilla Tukholmassa, Oslossa sekä Roomassa.

<3 Vietin ihanan, vapaan ja rennon kesän ennen töiden alkua. Pieni hengähdystauko kaikesta ylimääräisestä tuli todella tarpeeseen. Elin oman olon mukaan, kävin paljon luonnossa, näin ja tutustuin uusin ihaniin ihmisiin sekä näin ystäviäni ja latasin akkuja.

Vuoteni oli erittäinkin tapahtumarikas ja erilainen kun mitkään aiemmat vuoteni. Ensimmäinen vuoteni viimeiseen 17 vuoteen, kun en ole luistellut ja treenannut aktiivisesti! Myös muu elämäntilanne on ollut täysin erilainen. Tänä vuonna olen voinut hyvin sekä huonosti. Talvi ja kevät olivat ”kriisiaikaa” lopettamisen jälkeen, ja asioita tuli käytyä läpi ihan todella isolla kädellä. Olen huomannut, että tämä ajanjakso on ollut nimenomaan todella tärkeää aikaa. Pääsin käymään heti asiat läpi eivätkä ne jääneet kummittelemaan johonkin tulevaisuuteen. Pystyn jo nyt hyvin työskentelemään luistelun parissa ja muistot sekä ajatukset omasta urasta ovat enää vaan positiivisia. Jossittelua en edes enää halua harrastaa <3 Monelle luistelun tuoma identiteetti on niin vahva, että lopettamisen jälkeen ei välttämättä ole helppo olla edes lähelläkään luistelua. Koen että oma prosessini on sujunut tähän mennessä hyvin. Helppoa se ei tietenkään aluksi ollut mutta olen edelleen kiitollinen siitä kaikesta. Koenkin, että pystyn olemaan parempi valmentaja kun olen käynyt läpi oman urani eri vaiheet ja tunteet aina ahdituksesta onneen.

Kiitos kaikille ihanille ihmisille,  joiden kanssa olen saanut viettää ja kokea tätä vuotta! Olen tutustunut upeisiin tyyppeihin ja saanut tärkeää tukea niiltä kaikista rakkaimmilta. Kiitos että olette<3

Nyt mielenkiinnolla kohti uutta vuotta. Tänä vuonna olen ottanut tosi rennosti oman treenaamisen ja harrastusten kanssa. Vuonna 2018 haluaisin taas tehdä enemmän asioita, joista nautin. Mitään viikottaista treeniohjelmaa en todellakaan ala tehdä, mutta hyvinvoinnin kannalta rennot kävelyt ja fyysiset harjoitukset sekä muu tekeminen (kirjoittaminen, kuvaaminen ym.)  ovat varmasti yksi osa johon tulen keskittymään. Pakottamisen kulttuuriin en kuitenkaan enää ala, ja näissä asioissa menen täysin oman oloni mukaan. Tällä hetkellä vaikuttaa että se on toiminut hyvin<3

Ihanaa, tapahtumarikasta ja armollista uutta vuotta kaikille!

<3: Olivia