Luonto hyvinvoinnin tukena

Syksyn ruska on ollut aivan mielettömän kaunis ja meidän onneksemme jatkuu vielä hetkisen. Joka aamu heti herätessä saa ikkunoiden läpi ihastella syksyn taikaa <3 Syksyssä todella on jotain rauhoittavaa taikaa - raikkaassa säässä on hyvä hengittää ja ilman viileys kipristää piristävästi poskipäillä.

Luonnosta rauhaa - hetki maisemien ihailua, läsnäoloa ja rauhoittumista!

Luonnosta hyvinvointia

Luonnossa oleminen todistetusti rauhoittaa ihmisen kehoa sekä mieltä. Verenpaine laskee, stressioireet helpottavat, mieliala kohenee ja usein lisäksi myös fyysinen aktiivisuus lisääntyy!

Ihmiset muuttavat koko ajan enemmissä määrin kaupunkeihin ja luontoyhteys häiriintyy helposti. Moni viettää yhä enemmän aikaa sisällä taloissa ruudut edessään. Ihminen voi tällöin helposti jäädä ns. oman mielensä sisään ja silloin stressitekijät yleensä pahenevat entisestään. Huolissani olen varsinkin lapsista ja nuorista, joiden vapaa-aika keskittyy yhä enemmän ruutujen ääreen. Luonto ja ulkoilma ovat ihmiselle se luontainen ympäristö ja niitä tulisi arvostaa <3 Ihminen on osa luontoa. Myös asuntojen ja muiden rakennusten sisäilmaongelmat ovat haaste ja sisällä oleminen lisää riskiä joutua hengittämään päivät pitkät heikkolaatuista ilmaa. Se ymmärrettävästi vaikuttaa paljolti meidän hyvinvointiimme.

Masennus ja erilaiset ahdistushäiriöt ovat lisääntyneet lähes samassa rytmissä, kun luonnosta etääntyminen on lisääntynyt. Nykyaikaina ihmisen perustarpeet jäävät usein taka-alalle, koska meidän elämässä on niin paljon muuttuvia osia ja "kiirettä". Ei ole aikaa nukkua tarpeeksi, syödä hyvin, liikkuttaa kehoa, olla luonnossa tai tavata ystäviä? Nämä kaikki ovat ihmisen perustarpeita ja niihin kannattaa panostaa! Jo lyhyt aika luonnossa vähentää huomattavista rauhattomuutta ja ainaisen kiireen tuntua. Varsinkin Suomessa (kylmää ajanjaksoa on paljon) vietämme paljon aikaa sisällä tai ulkona ollessa meillä on lähes aina kengät jalassa. Näin yhteys luontoon ja ns. maadoittuminen jää vähäiseksi. Maadoittumista voi "harjoittaa" uimalla tai vedessä kahlaamalla, paljain jaloin kävelemällä ja ihan vaan olemalla luonnossa.

Lappeenrannassa luontoon ja järven äärelle pääsee ihan keskustassakin! Tykkään ulkoilla linnoituksen ja sataman ympäristössä.
Ihana hetki luonnossa - raikkaan kirpeä sää ja lämmittävä aurinko <3

Jään myös itse todella helposti liian kauaksi aikaa ruutujen ääreen neljän seinän sisälle. Ulos lähteminen on muka välillä niin vaivalloista? Lähtemisen jälkeen pohtii vaan, miksi ei lähtenyt jo aiemmin! :D Luonto on minulle tärkeä ja haluankin hyödyntää sitä entistä enemmän rauhoittumisessa ja mielen virkistämisessä. Suosittelen sitä myös sinulle, hyvinvointisi tueksi <3

Ihania ja raikkaita ulkoiluhetkiä!

<3 Olivia