Aika pysähtyä -

Lempeästi otan vastaan uuden kuukauden - sen tuomat ilot ja haasteet. Uusi viikko ja kuukausi ovat aina tietynlaisia uusia alkuja ja niihin liittyy inspiroivaa energiaa!

Aika pysähtyä ja hyväksyä -

Elän tällä hetkellä täysin uudenlaista ajanjaksoa elämässäni. Prosessi on päällä ja muutoksia on tapahtunut nopeallakin aikataululla. Olen harmikseni joutunut jäämään pois päivätyöstäni joksikin aikaa. Tällä hetkellä tilanne on se ettei minulla ole voimia toteuttaa työtäni. Tähän tilanteeseen ajautuminen on ollut joltakin osin vain ajan kysymys. Olenhan polttanut kynttilää molemmista päistä, samaan aikaan, jo monia vuosia. Uran aikana ylirasitus kehittyi pikkuhiljaa ja oli viimeisinä vuosina jo suuri rasite. Silloin sitä ei vielä huomioitu tarpeeksi ja urheilijalle tyypillisen, hieman liiankin kovan taistelutahdon vuoksi, en antanut itselleni aikaa tai tilaa levätä ja kohdata kehon hälyttäviä tuntemuksia. Tietenkin "sen kaiken" löytää aina edestä päin, se on vain ajan kysymys - milloin. Olen kiitollinen, että olen vihdoin tässä tilanteessa. Kuulostaapa oudolta, sillä mieluinen tilanne tämä ei ole mistään kulmasta katsottuna. Tilanteeseen liittyy paljon pelkoa, turhautumista ja huolta. Olen kiitollinen ja ylpeä siitä rohkeudesta, että vihdoin myönnän itselleni tilanteen. Urheilijana sitä on aina ollut hyvinkin pystyvä ja suorittanut, vaikka sitten vähän uupuneenakin. Tottakai ensimmäinen reaktio on - "enhän minä voi olla uupunut tai masentunut"?

Moni on varoitellut minua kirjoittamasta liian avoimesti tilanteestani. "Ihmiset ovat todella ilkeitä ja ajattelemattomia." "Sitä voidaan käyttää sinua vastaan."

Mielenterveys ja jaksaminen ovat edelleen tabuja tässä maassa sekä maailmassa. Ne ovat haasteita ja ongelmia siinä missä mikä vain muu sairaus. Ihminen on inhimillinen eikä se kestä kaikkea. Sitä toivoo kestävänsä, mutta ei kestä. Se ei tee kenestäkään sen heikompaa, ei edes minusta. Lähinnä inhimillisen ja tuntevan olennon! Tämä tilanne ei tee minusta myöskään toista ihmistä. Olen edelleen se sama Olivia, joka on elänyt näitä samaisia haasteita jo monia vuosia. Vasta sitten, kun tilanne on siinä pisteessä, että sitä tutkitaan ja asialle tehdään jotain, muuttuukin monen ihmisen suhtautuminen minuun ihmisenä.

Elämä on aina ylä- ja alamäkiä. Elämässä on aina paljon hyvää, ilon ja kiitollisuuden hetkiä, mutta myös masentuneisuutta, ahdistusta ja pelkoja. Nämä ovat elämän peruselementtejä ja niiden kanssa me kaikki tasapainottelemme läpi elämämme. 
Olen ollut taitava piilottamaan oikeat tunteeni ja sysäämään ne syrjään. Enää ei ole sen aika, nyt on aika kohdata vaikeimmatkin tuntemukset, vaikka helppoa se ei ole. Voimavarani on imetty tyhjiin ja nyt on aika lempeästi kasvattaa omaa, rakasta ja tärkeää energiaani. Annan itselleni aikaa ja tiedostan ettei näin pitkältä ajalta kerättyä taakkaa helpoteta heti, se on vuosien työ. Kaikesta huolimatta olen niin toiveikas ja onnellinen siitä, että "paremmat" päivät ovat vielä edessä päin, voimat kasvavat pikkuhiljaa eheyttäen - mihin kaikkeen elämä minut tuleekaan viemään!

En tietenkään avaa blogissani suurinta osaa. Ihminen on monimutkainen kokonaisuus ja jokaiseen tilanteeseen vaikuttaa niin moni asia. Yksityiskohdat ovat minun ja läheisteni asioita. Haluan kuitenkin kannustaa keskustelemaan myös "vaikeammista" asioista avoimesti. Miten koskaan voidaan puhua asioista ilman ennakkoluuloja, jos täytyy hiiskua ja hyssytellä? Aina on niitä ihmisiä, jotka eivät ymmärrä tai halua ymmärtää. Maailma on egojen leikkikenttä ja sillä leikkikentällä on rohkeutta olla inhimillinen ja erehtyvä ihminen <3

Olen pohtinut asiaa ja sen kertomista avoimesti blogissa. Aluksi ajattelin, että on hyvä pitää tämä asia poissa blogista. Tiedän kuitenkin, että asiasta puhutaan ja sitä spekuloidaan. Tämä olen minä ja tämä kaikki on osa minua, samalla tavalla, kuin mikä vaan muu haaste tai onnistuminen elämässäni.

Täältä noustaan vielä, entistäkin eheämpänä, mukana enemmän voimia kuin koskaan aiemmin! Nyt on kuitenkin vihdoin aika pysähtyä ja hyväksyä. 

Toivon tältä kuulta -

<3 lempeyttä ja läsnäoloa

Haluan olla läsnä itselleni ja kehon tuntemuksille. Haluan olla tietoinen niistä ja hyväksyä lempeällä ymmärryksellä.

<3 ulkoilua ja kehon liikettä

Jään helposti kotiin neljän seinän sisälle, joten haluan käydä ulkoilemassa ja virkistämässä mieltä sekä kehoa liikkeen avulla.

<3 ystäviä ja kohtaamisia

Ystävät ja kohtaamiset antavat voimia ihan jokaiseen päivään.

 

Mitä toivot ja tavoittelet lokakuulta?

 

Lempeää lokakuuta!

<3 Olivia