Iloitsen tänään

Positiivisuus ja iloisuus, ja niiden vastakohdat ovat aina enemmän tai vähemmän mukana keskustelussa. Kuka on positiivinen ja kuka negatiivinen? Mitä nämä asiat edes ovat?

Ilo ja positiivisuus yhdistetään usein iloiseen asenteeseen, luontevaan hymyilyyn, nauruun ja jopa ulkonäöllisiinkin seikkoihin. Negatiivisuus taas yhdistetään näiden vastakohtiin; vakavuuteen, huonoon asenteeseen ym. Mielestäni näihin molempiin liittyy myös ennakkoluuloja. Olen mm. itse kohdannut elämässäni ennakkoluuloja liittyen itseeni ja esim. perusilmeeseeni. Olen saanut välillä kyselyjä siitä, että olenko heille vihainen kun "katson ilkeästi". Perusilmeeni taitaa siis olla aika vakava sekä mietiskelevä. En kuitenkaan koskaan ajattele tai ajattelisi tahallani katsovani jotakin "vihaisesti" tai paheksuen. En edes osaa vihata ketään, ja se on toki hyvä asia! On kuitenkin surullista huomata miten myös tällaiset ennakkoluulot ja yleistämiset voivat vaikuttaa ajatuksiin. Myös perusilmeen ja olemuksen ollessa mietteliäs tai totinen, voidaan se liittää siten myös luonteeseen, vaikka se ei useinkaan kerro ihmisestä oikeastaan mitään. Usein tutustuessani uusiin ihmisiin, moni nimenomaan aluksi ajattelee minun olevan aika ujo ja totinen. Todellisuudessa olen kuitenkin kaukana näistä (vaikka toki välillä olen myös rauhallinen ja hiljainen - tilanteesta riippuen); olen räiskyvä hassuttelija, ja minusta se on itseasiassa aika hauskaa nähdä miten ihmisten ennakkoluulot karisevat pois! 

Toinen ääripää on taas se jos ihminen on luonnostaan kovin hymyileväinen ja se kuuluisa hammashymy tulee luonnostaan. Tällaista ihmistä luonnehditaan usein taas positiiviseksi ja energiseksi. Tosiasiassa tämä luonnollisen hammashymyn omaava ihminen voikin olla hymystään huolimatta negatiivinen ihminen. Näin ei tietenkään välttämättä ole! Hymy on tietenkin myös ilon ja hyvän olon merkki eikä siinä ole mitään pahaa :D, mutta halusin herättää ajatuksia ja pohdintoja! Hymy ja ilo ovat ihania ja voimaannuttavia asioita eikä niitä pidä väheksyä. On kuitenkin välillä hyvä miettiä, että pelkkä se ensivaikutelma tai ulkomuoto ei kerro kaikkea.

Toki ensivaikutelma ja ihmisen olemus kertovat paljon ensi tapaamisessa. ja ne ovatkin tärkeitä. Mielestäni olisi kuitenkin myös tärkeää muistaa, että ihmiset ovat eri tilanteissa erilaisia, jotkut varautuneempia, toiset taas täysin luontevia ja omassa elementissään uusien ihmisten edessä. Vaikeita asioita, mutta pointtini oli lähinna kai se, että ilman kunnollista tutustumista ei välttämättä voi tehdä täysin "oikeita" havaintoja ihmisistä!

Näin pienen pohdiskelun jälkeen päässäänkin postauksen teemaan eli positiivisuuteen. Otan siis osaa Starboxissa kiertävään haasteeseen!

Mitä positiivisuus minulle merkitsee?

Positiivisuus merkitsee minulle todella paljon. Pyrin aina olemaan positiivinen ja toiveikas. Nämä piirteet ovat aina olleet suurena apuna yleisesti elämässä sekä vastoinkäymisten edessä. Vaikka joskus onkin tuntunut ettei positiivisuus enää edes auta niin silti aina se jokin positiivisuuden siemen sisälläni auttaa selviämään ja tiedostamaan, että kaikki menee niin kun pitääkin mennä. Myös vaikeista asioista oppii, ja aina myös niillä inhottavimmillakin asioilla on ollut ja on jokin tarkoitus.

Tulen iloiseksi pienistä asioista. Huomioin usein pienimmätkin yksityiskohdat, joista sitten osaan iloita. Koen olevani iloinen ihminen, vaikka se pieni melankolisuus asuukin sisälläni. On kuitenkin paljon eroa sillä, että herääkö uuteen päivään toiveekkaan positiivisena vai täynnä negatiivisuutta. Jokainen voi itse vaikuttaa omiin ajatuksiinsa, ja niillä onkin äärimmäisen suuri voima. Kannattaa siis välillä keskittyä siihen mitä ja miten ajattelee!

Mistä sitten olen tänään iloinnut:

<3 ihanan kesäinen ilma - sää vaikuttaa helposti mielialaani ja energiatasoihin

<3 aamupala parvekkeella aamutakissa

<3 pyöräily satamaan teelle ja jätskille - jäätelö oli herkullista ja seura parasta mahdollista

<3 sain taas nukkua hyvät yöunet, mutta tänään en nukkunut kuitenkaan liian pitkään - jää pitkä päivä koettavaksi!

<3 tämän hetkinen ihana kirjoitusmiljöö - terassilla, ainoina ääninä tuulen humina, lintujen laulu sekä näppäinten ääni :D

<3 tieto siitä, että saan muuttaa ihanaan asuntoon

<3 VALO sekä aurinko ja tämä vehreys kaikkialla

Mikä tekee sinut iloiseksi tänään, huomenna tai yleisesti?

<3: Olivia