Vuoden alun ajatuksia...

Vuoden alku...

Vuoden ensimmäiseen kuukauteen on sisältynyt vaikka ja minkälaisia fiiliksiä sekä ajatuksia. Olen edelleen tietyllä tapaa hakenut arkirytmiä sekä sen sisältöä. Olen myös pohtinut omaa elämää sekä sen sisältöä. Mitä haluan tehdä nyt ja tulevaisuudessa? Tekeekö nykyinen tilanteeni minut onnelliseksi? Toki nämä ovat olleet mielessä jo viimeisen vuoden aikana sekä aiemminkin, mutta yksin täällä asuessani, tulee mietittyä näitä asioita hiukkasen enemmän.

Olen saanut arkeeni lisää aktiivisuutta sekä tehnyt lisää itselleni tärkeitä asioita. Yksi tärkein asia on ulkoilu, ja varsinkin luonnossa kävely. Se on minulle erittäin tärkeää ja rauhoittavaa. Katsoin tänään pitkästä aikaa tekemiäni videoita (osa on piilotettuna youtubessa ja osa julkisena), ja jotenkin niistä huokui se miten niiden tekeminen on saanut minut iloiseksi ja on ollut minulle tärkeää. En ole tehnyt videoita lähes vuoteen, vaikka viime keväänä ajattelin, että panostaisin siihen puoleen jopa entistä enemmän. Ehkä ajattelen, että se on noloa tai lapsellista eikä sovi nykyiseen elämäntilanteeseeni? Minulla on videoihin, someen ja jopa kirjoittamiseen tietyllä tapaa aika ristiriitainen suhde. Kuinka paljon haluan jakaa omaa elämääni ja ajatuksiani? Mitä enemmän someen jaan, sitä haavoittuvaisemman se minusta tekee? Olen pohtinut tätä paljon, ja kuitenkin koen, että luominen, some, kirjoittaminen ja kuvaaminen ovat minulle tärkeitä asioita ja nautin niistä paljon. Miksi siis en toteuttaisi itseäni ja omia intohimojani?

Syksystä lähtien lähes kaikki aikani on kuitenkin mennyt uuden työn sekä opintojen parissa. Vaikka nämä asiat ovat minulle myös tärkeitä, olen kuitenkin joutunut karsimaan paljon muusta minulle tärkeästä tekemisestä - ehkä olen myös osaltaan "kadottanut" itseäni. En uskokaan, että se oma juttu elämässä löytyisi heti tai ehkä koskaan, olen kuitenkin joutunut miettimään näitä asioita viimeisten kuukausien aikana, paljon. Mikä tekee minut oikeasti onnelliseksi ja mistä saan energiaa? Olen tämän hetkisestä työstäni todella kiitollinen, ja nautin siitä, että saan luoda ja toteuttaa omaa visiotani. Lasten ja nuorten ilo ja onnistumiset ovat parasta palautetta ja auttavat jaksamaan arjessa!

Reagoin kuitenkin asioihin vahvasti, ja jotkin asiat tämän työn (valmennuksen) ympärillä ovat vieneet minulta paljon enemmän voimia ja energiaa kuin niitä antaneet. Tähän toki pystyn myös itse osaltaan vaikuttamaan, ja olenkin pyrkinyt "suojelemaan" itseäni liialta ajattelemiselta. Mietin kuitenkin (niin kuin olen aiemminkin todennut) paljon sitä mitä muut minusta ajattelevat, ja voitte ehkä kuvitella, että valmennus on sellainen asia mistä kaikilla on oma näkemyksensä ja ajatuksensa miten asiat pitäisi tehdä. Minä taas ajan eteenpäin uutta näkökulmaa ja energiaa - josta olenkin saanut paljon kiitosta sekä hyvää palautetta. Tämä palaute on ollut enemmän kuin tärkeää jaksamiseni kannalta. Kuitenkin seuratoiminnan ympärillä on paljon asioita, joihin menee ns. "ylimääräistä" energiaa sekä työkin on aika julkista. Osa, myös osa vanhemmista, varmasti ajattelevat valmennuksen eri tavoin ja näkemyseroja on, jollakin energialla aion kuitenkin pitää omista visioistani ja opituista asioista kiinni enkä suinkaan sokeutua ja lyyhistyä vahvojen ihmisten edessä.

En toki ajattele, että elämän pitäisi olla pumpulissa elämistä tai aina naurettavan helppoa. On kuitenkin tärkeää miettiä mihin haluaa omaa, tärkeää ja ihanaa energiaansa käyttää. Rakastan monenlaisia asioita, joten elämässäni ei varmasti vaihtoehdot lopu kesken. Siksi myös mietin paljon tätä asiaa, ja tulen varmasti vielä moneen otteeseen miettimään.

Pohdinnat jatkuu...

Nämä pohdinnat jatkuvat varmasti myös tulevaisuudessa sekä omassa arjessani. Elän päivä kerrallaan ja katson mitä eteeni tulee. Vuoden edetessä haluan kuitenkin toteuttaa itseäni enemmän, pitää vahvemmin kiinni omasta itsestäni sekä ajatuksistani, herkkyydestäni ja energiastani. En halua sulautua johonkin tiettyyn muottiin tai muiden ajatusten alle.

Mukavaa viikkoa sinulle<3