Joulu Roomassa

Me vietimme ihanat neljä päivää jouluisessa, mutta hyvinkin lämpimässä Roomassa. Postauksessa avaan matkajärjestelyitä sekä itse matkaa ja kokemuksia <3 

Ihana Rooma

Juuri ennen lomaa alkaneesta flunssasta huolimatta päästiin lähtemään matkalle. Flunssa tietenkin hieman varjosti reissua ja varsinkin öitä, kun röörit oli täynnä tavaraa jne. Reissu oli kuitenkin kaikesta huolimatta tosi onnistunut - kelit olivat kohdallaan, Rooma itsessään aivan upea eikä matkaseurassakaan ollut valittamista!

Meidän matka kesti neljä päivää. Menomatkalla meillä oli välilasku Riikassa. Paluulento oli suora. Ensimmäisen lennon lasku oli aika tuskaisaa. Korvia sattui PALJON. En edes tullut ajatelleeksi, että lentämisessä voisi olla jotakin ongelmia, kun "pää on täynnä räkää". Lento oli vielä niin lyhyt ettei tottumisaikaa ollut kovinkaan paljon. Riikan kentällä luin, miten voisin edistää paineentasausta ym. ja luin tietenkin myös kauhutarinoita siitä, miten tärykalvot voivat puhjeta jos lentää flunssassa. Onneksi kuitenkaan mitään vakavampaa ei käynyt eikä reissu ainakaan korvien takia mennyt pilalle. En kuitenkaan voi kyllä suositella lentämistä flunssassa. Muut lennot menivät ihan ok asian suhteen, mutta koko reissu mentiin korvat enemmän ja vähemmän lukossa.

Lentokentältä oli noin 30 kilometriä Rooman pääasemalle Terminiin. Junalla kuljimme matkat lentokentältä ja takaisin. Myös bussit kulkevat väliä ja jotkin hotellit järjestävät kyydityksiä kentälle - tämä kuitenkin jo arvokkaampaa. Me koimme junan kätevimmäksi vaihtoehdoksi. Meidän hotelli oli vain 700 metrin päästä Terminin asemalta. Meille hotellin sijainti oli hyvä. Se ei kuitenkaan ollut "lähellä" isoimpia nähtävyyksiä. Nähtävyyksille kuljimme siis lähinnä metrolla!

Hotellin etsiminen ja päättäminen olivatkin sitten oma projektinsa. Luin ennen varausta blogeja, joista sai hyviä vinkkejä hotellin etsimiseen Roomassa. Se ei nimittäin tosiaan ole mikään helpoin tehtävä! Hotelleja on todella paljon, joten tarjontaa riittää. Vaikeus tulee kun yrittää saada selvää Rooman alueista ja hotellien laadusta. Ilmeisesti aina hotellin kuva ja todellisuus eivät kohtaa. Meillä hotellin varaus ei käynyt hetkessä vaan tarkasteltiin niitä monena eri päivänä ja eri sivustoilta. Lopulta varasimme hotellin hotels.comista. Huoneiden kuvat olivat vain superior-huoneista (ei perushuoneista), joten myös tämä asia kannattaa ottaa huomioon kun selaa hotelleja.

Lopulta (kun ei vaan enää jaksettu etsiä ja selata) päädyimme Hotel Alpiin. Tämä hotelli oli tullut etsinnöissä monesti vastaan, ja lopulta se tuntui parhaalta ja päädyimme varaamaan sen. Vertailimme myös hintoja eri tarjoajilta, ja ilmeisesti paras tarjous löytyi hotels.comista. Roomassa hotelliöihin lisätään (ilmeisesti) myös jokin kaupungin vero, mikä vaihtelee eri hotelleissa. Tieto tästä löytyi ainakan meillä varausvaiheessa.

Hotel Alpi oli rauhaisella paikalla, mutta kuitenkin lähellä mm. Terminin asemaa. Hotelli oli tosi siisti sekä kaunis! Huonekorkeus oli aika huikea, ja meidän huoneessa oli myös pieni oma parveke. Sänky oli tooosi leveä sekä mukava. Aamupala oli hyvä ja aika monipuolinen Roomalaiseksi. Kokonaisuudessaan hotellin valinta osui nappiin! Ainakin minulle jäi positiivisesti yllättynyt fiilis hotellista. Hotelli oli myös kohtuuhintainen.

Kaupunkina Rooma on ihan mieletön. Sitä kaikkea arkkitehtuuria ja yksityiskohtia ei pysty edes ymmärtämään. Nämä yksityiskohtaiset rakennukset eivät edes loppuneet niihin tunnetuimpiin nähtävyyksiin vaan niitä löytyi joka kadulta ja nurkalta. Nähtävyydet ja rakennukset olivat siis aivan upeita! Ihmisiä oli jonkin verran muttei ehkä niin paljon kun olin ajatellut. Kävimme Colosseumilla heti ensimmäisenä iltana aika myöhään, ja saatiin ihastella sitä lähes kahdestaan. Käytiin Colosseumin ympäristössä myös toisen kerran päivällä, ja silloin kuhinaa oli paljon enemmän. Energiaa meni kyllä ihasteluun ja ihmettelyyn. Upea kaupunki! Kiersimme läpi lähes kaikki tunnetuimmat nähtävyydet sekä monia muita upeita kohteita. Kävimme myös jalkapallopelissä, mikä oli omalta osaltaan myös minulle siisti kokemus! Tunnelma oli hieno ja jopa aika koskettava. 

Ruoka oli ihan hyvää. Hyvien ravintoloiden löytäminen oli ja on myös vaikeaa suuren tarjonnan vuoksi. Monilla ravintoloilla on "turistihinnat", ja ne niin sanotut kunnon ravintolat löytyvät pieniltä kujilta paikallisten luota. Näissä ravintoloissa pitäisikin sitten olla hieman enemmän tietoa ruuista ja tavoista. Meidän ravintolavalinnat olivat ihan ok, mutta tämän reissun jälkeen osaisi varmasti valita jo paljon paremmin. Tripadvisorista yritettiin katsoa ravintoloita. Moni ravintola oli kuitenkin mm. jouluaattona kiinni, mikä vaikeutti ravintolan etsimistä. Matkan jälkeen maha tuntui siltä, että oli tullut vedettyä pullamössöä monen viikon edestä!

Keskustassa käytiin myös kiertelemässä muutamat kaupat ostoskadulla. Missään kauppakeskuksessa ei käyty enkä edes tietä onko Roomassa ainakaan kovinkaan montaa kauppakeskusta. Kauppoja löytyy kyllä katujen varsilta näteistä rakennuksista. Me ei kuitenkaan missään nimessä menty Roomaan shoppailemaan.

Sää suosi meitä toden teolla. Lämpötila nousi parhaillaan jopa 15 asteeseen ja se tuntui jo ihanan lämpimiltä verrattuna Suomeen. Aurinko oli myös virkistävää nähdä pitkästä aikaa! Ihan unohtaakin miten ihanaa on herätä auringon säteisiin ja valoon. Ihana tunne. Sää oli mielestäni aika täydellinen. Kesän helteessä en varmaan edes jaksaisi kierrellä nähtävyyksiä. Keväällä Rooma olisi varmasti upea, sillä nytkin siellä oli vehreää ja todella keväisää.

Nyt on taas avarrettu mieltä matkailun avulla. Kotiin on kuitenkin aina ihana palata. Rooma oli ihana, kiitos reissusta myös matkaseuralleni<3

<3: Olivia