Luonnollista: DIY kasvonaamio

Ajattelin aloittaa postaussarjan "luonnollista", jossa kerron mm. luonnonkosmetiikasta, kasviväreistä sekä muusta luonnollisesta! Nämä asiat ovat lähellä sydäntäni, ja ajattelinkin avata tänne blogiin ajatuksiani sekä tuotevinkkejä ja -kokeiluja!

Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa tätä kasvonaamiota. Tein naamion kahvinpuruista, (luomu) hunajasta sekä (luomu) sitruunasta. Laitoin kaikkea vähän fiiliksen mukaan! Naamio soveltuu niin kasvojen kun  muunkin vartalon iholle. Naamiota/kuorintaa voi myös hieman hieroa (kasvoille kevyesti), mikä tekee hoitavien ominaisuuksien lisäksi myös kuorivan tehon.

Miksi juuri näitä aineksia naamioon?

Kahvinpurujen kerrotaan kirkastavan ja kiinteyttävän ihoa sekä laskevan turvotusta. Kahvinpuruista tehty naamio kannattaa levittää suihkussa, sillä ne sotkevat helposti. Kahvinpuruihin kannattaa aina lisätä mm. hunajaa, sillä se ei pysy kovinkaan hyvin yksikseen iholla.

Hunaja taas kosteuttaa, pehmentää ja poistaa tulehdusta. Hunaja sopii naamiona ihan itsessäänkin, ja sen rinnalle sopii hyvin mm. jugurtti.

Sitruunan mehu kirkastaa ja kuorii ihoa, ja sitä voi laittaa tilkan mihin tahansa naamioon.

Mielestäni tärkeää on myös se, että nämä  ainekset soveltuu myös syömiseen. Näin ollen varmistuu ainakin se ettei naamiossa ole  mitään turhia myrkkyjä tai kemikaaleja (säilöntäaineet tms.).

Aion varmasti ottaa tämän naamion kasvojen-  sekä ihonhoitorutiineihin! Ihosta tuli ihanan pehmeä!

Sitten eikun testaamaan! Oletko sinä koskaan tehnyt naamioita keittiön kaappien antimista?

<3: Olivia