Luonnollista: hiusten kasvivärjäys kotona

Olen värjännyt nyt kolmisen kertaa hiukset kotona Cultivator'sin kasviväreillä. Jokaisella kerralla olen käyttänyt hieman eri sävyä (vaihtelu virkistää, heh). Tutustuin kasvivärien maailmaan ekokampaajalla ja sitä suosittelen tietenkin jokaiselle! Kampaaja osaa ammattilaisena arvioida hiusten tilanteen sekä sen, mitä mahdollisia toimenpiteitä (esim. syväpuhdistys) ennen kasvivärin käyttämistä tarvitsee tehdä. Minulla siirtymä kasviväreihin meni oikein mutkattomasti ja sillä tiellä olen edelleen!

Kasvivärjäys kotona

Kasvivärjäys onnistuu myös kotona oikein helposti! Paketista löytyy neljä pussia värijauhetta ja ne annostellaan hiusten pituuden mukaan. Laitoin itse hiuksiin kaikki neljä pussia. Yksi pussi sekoitetaan 1 desilitraan lämmintä vettä, josta tulee valmis massa. Väri tuoksuu voimakkaasti kasveille, muttei ole mielestäni läheskään niin häiritsevä tuoksu kuin synteettisissä hiusväreissä. Värin sekoittamisen jälkeen se on valmis levitettäväksi! Kannattaa suojata itsensä sekä ympäristö värjäyksen ajaksi (nimimerkillä jokapaikkaihansotkussa). Värin annetaan vaikuttaa 60-90 minuuttia. Pidin itse väriä päässä noin tunnin ajan.

Hiusten vesipesun jälkeen kuivattelin hiuksia jonkin aikaa pyyhkeen sisässä ja sen jälkeen kuivasin vielä kevyesti hiustenkuivaajalla (jottei väri sotkisi tyynyliinaa). Kasviväri jättää hiukset ihanan kiiltäviksi ja terveen tuntuisiksi! Lopuksi laitoin vielä hiusöljyä latvoihin. Väri on säilynyt aina kauniina yllättävän pitkään, mutta luonnollisesti hiusten kasvun yhteydessä juurikasvu ilmestyy aina jossakin vaiheessa ja sitä on kiva freesata värjäyksellä. Viimeisimmästä värjäyksestä kerkesi kulua jo pari kuukautta.

Tällä kertaa sävyksi valikoitui "Mahogany" - taittaa hieman punertavaan! Värin ostin Prismasta.
Sekoitin värimassan muovisessa raejuustorasiassa!
Värin mukana tulleen myssyn laitoin päähän vaikutusajaksi (60-90min)!
Lopputulosta - kasviväri elää värjäyksen jälkeen jonkin aikaa, joten lopputuloksen näkee usein vasta parin päivän sisällä! Kuva on otettu yhden yön jälkeen värjäyksestä (niin kuin ehkä otsan värjäytymistä huomaa).

Aiempi laajempi postaus kasviväreistä!